Ilyen a sikerpropaganda: Hivatalosan a mentősöknek Érden is elégedetteknek kell lenniük, azt mondják már jól keresnek és egyre jobbak a körülményeik
2018. február 08. írta: BoldogÉ

Ilyen a sikerpropaganda: Hivatalosan a mentősöknek Érden is elégedetteknek kell lenniük, azt mondják már jól keresnek és egyre jobbak a körülményeik

mento-mentes-mti-krizsancsaba.jpg

Állítólag majdnem megduplázódott a mentősök bére 2010-hez képest

A kormány 2016 nyarán állapodott meg a szakszervezetekkel, hogy több lépcsőben emelkedik az egészségügyi szakdolgozók, illetve orvosok bére.

Első körben 2016 őszén 26,5 százalékkal emelkedtek a bérek, majd 2017-ben további 12 százalékkal. Az időn ősszel esedékes nyolc százalékos emelést pedig előrehozták január elsejére. Ez 16 hónap alatt átlagosan 53 százalékos növekedést jelent majdnem 100 ezer orvosnak és egészségügyi dolgozónak, ami jelentős előrelépés - adtak ki hivatalos közleményt.

A mentőszolgálati dolgozók ezenfelül év elején további 10 százalékos emelést kaptak - fűzték hozzá.

2010-hez képest a mintegy hétezer mentőszolgálati dolgozó bére majdnem megduplázódott. Míg a mentőorvosok átlagos bruttó keresete 2010-ben 314 ezer forint volt, jelenleg 640 ezer forint, a mentőápolóké 173 ezer forintról 340 ezer forintra emelkedett, a mentőtisztek átlagkeresete pedig a 2010-es 242 ezer forinthoz képest ma már 460 ezer forint körül van - közölték a hivatalos kommünikében.

Állítólag a Magyar Orvosi Kamara elnöke azt a visszajelzést adta a kormánynak, ezért az összegért már érdemes Magyarországon maradni és dolgozni.

A közleményben az áll, hogy a mentőállomások felét 2010 azóta felújították, és 30 új állomást is építettek. 2010 óta összesen több mint 600 mentőautót szereztek be, a beszerzések pedig tovább folytatódnak, amelynek köszönhetően Európa egyik legfiatalabb flottája jön létre Magyarországon - nyilatkozták.

Sőt, új szolgálati ruhákat is kapnak a mentősök, amelyek minőségi anyagokból készülnek, és a szakma elismertségéhez méltóak lesznek.

Arról nem eset szó, hogy a mentősök is így látják-e!

(via MTI)

kép: Krizsán Csaba

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6613646200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása