Az érdi nyugdíjasok fogják megmenteni a magyar gazdaságot?
2018. március 10. írta: BoldogÉ

Az érdi nyugdíjasok fogják megmenteni a magyar gazdaságot?

nyugdijas-dolgozo-nlcafe-hu.jpg

 

Több javaslatot is tesz a kormányzatnak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), hogy minél több nyugdíjas állhasson újra munkába: az adószabályok és a nyugdíj melletti munkára vonatkozó előírásokat is módosítanák-mondta Dávid Ferenc a szövetség elnöke.

A szövetség célja, hogy a nyugdíjas tűzoltók, rendőrök, valamint a nyugállományú pedagógusok és egészségügyi dolgozók foglalkoztatása is könnyebbé váljon a nyugdíjas-szövetkezeti formában.

Dávid Ferenc elmondta, a nyugdíjasokat a szolgálati, illetve a közalkalmazotti törvény jelenleg válaszút elé állítja: ha nyugdíjba vonulnak, akkor nem vehetnek fel jövedelmet, ha pedig dolgoznak, akkor elveszítik addigi juttatásukat. Ezt az ellentmondást fel kellene oldani, és az is fontos lenne, hogy a nyugdíjasok visszafoglalkoztatása esetén az egészségügyi és oktatási közintézmények visszaigényelhessék az áfát - nyilatkozta a rádiónak.

Ezek a változtatások szükségesek, különben nem éri majd meg ismét igénybe venni a nyugdíjas-szövetkezetekbe szerveződött idősebb kollégák munkaerejét.

A VOSZ főtitkára arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok foglalkoztatásának könnyítésével korántsem csak a közszféra, hanem a versenyágazatok munkaerőgondjait is enyhíteni igyekeznek.

Dávid Ferenc elmondta, ma már több mint száz nyugdíjas-szövetkezet működik, és 25 ezer olyan nyugdíjast sikerült toborozni, akiket majd munkára lehet kiközvetíteni.

(hrportál)

Fotó: nlcafe.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4913729036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása