Akár be is tilthatják a LED-es fényszórókat nálunk is?
2018. április 08. írta: Cseri Pali

Akár be is tilthatják a LED-es fényszórókat nálunk is?

led-artled-hu.jpg

Az utóbbi évek új autóiban gombamód szaporodó LED-es fényszórókat akár be is tilthatják a közeljövőben.

A fénykibocsátó diódákat tartalmazó autó-világítást azután kezdték vizsgálni az RAC, a Brit Királyi Autóklub szakemberei, miután az utóbbi években gyorsan nőtt az olyan típusú panaszok száma, amelyek szerint egyre többször fordul elő, hogy

a szembe jövő autó fényszórója sokkal jobban vakít, mint eddig - írta a Totalcar.

Már a brit Közlekedési Minisztérium is felfigyelt a kérdésre, és a javaslatukra már egy ENSZ vizsgálóbizottság is felállt, amely azt vizsgálja, hogy miért vakítanak jobban a mai fényszórók, mint a korábbiak.

Az RAC közlekedés-biztonsági szakértői szerint a LED jelenti a problémát, ez ugyanis eleve koncentráltabb fényt ad, és az autóiparban használt változatai ráadásul kékesebb, hidegebb árnyalatút, mint a korábban jellemző halogén izzók.

Megoldás persze rég létezik: a LED-mátrix fényszóróknak már most is kapható olyan változata, amely a szembejövő autót szabályosan kihagyja a világítási zónából.

Erre a drága extrára azonban jelenleg kevesen költenek.

infostart.hu

(fotó: artled.hu)

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6213818064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása