Van, amelyik Lidlben már kapható a kiscsomagos kábszer. Önök örülnének, ha Érden is kapható lenne? Esetleg a Nemzeti Dohányboltokban is!
2018. május 05. írta: Cseri Pali

Van, amelyik Lidlben már kapható a kiscsomagos kábszer. Önök örülnének, ha Érden is kapható lenne? Esetleg a Nemzeti Dohányboltokban is!

cannabis_24_hu.jpg

Új termékkel lépett a piacra a Lidl, a német kiskereskedelmi láncnál immár a hagyományos szivarok és cigaretták mellett immár a helyben termesztett kannabisz is elérhető a polcokról, na, jó még nem nálunk, hanem Svájcban, miután néhány éve engedélyezte a nagykorú állampolgárainak a kannabisz vásárlását és használatát is.

A kiskereskedelmi lánc két, kenderből készült dohánytermékkel lepte meg a fogyasztókat, amelyeket a hagyományos szivarok és cigaretták mellett értékesít majd. Egy 1,5 grammos, helyi üvegházban termesztett kannabisz 1,5 grammos doboza 17,99 frankba (4729 forintba), míg a 3 grammos kiszerelés 19,99 frankba (5255 forintba) kerül a Lidl-ben.

Svájc 2011-ben módosított a törvényein, azt követően pedig a 18 éven felüliek legálisan vásárolhatnak és használhatnak kannabiszt, azzal a feltétellel, hogy annak a THC tartalma nem haladja meg az 1 százalékot. A tetrahydrocannabinol a kannabisz legfontosabb pszichoaktív alkotórésze -írja a portfolio.hu.

Nagyon régóta folyik már a vita világban a marihuána legalizációjáról, nálunk is voltak, vannak ilyen hangok. A fiatalok többsége nagyon támogatja, a középgeneráció nagyjából elutasítja: de sok olyan elutasító ismerősöm van, aki radikálisan ebben a témában: még a komolyabb börtönbüntetést is belengetné, viszont ő maga számol be róla, hogy ha kiutazik Hollandiába, első útja egy olyan shop-ba vezet, ahol nyomhatja magába a vidám sütiket és hasonlókat. Szóval azért képmutatóak is vagyunk. És valószínűleg nincs meg a kultúránk hozzá, honnan is lenne.

Azért azt elképzelem, hogy mi lenne, ha Érden is lehetne kapni mosolygós cigarettát, jó mondjuk nálunk nem Lidlben, hanem a nemzeti dohányboltban árulnák. Valószínűleg szatyrokkal vinnék a fiatalok a legális füvet, mert a mértéket könnyen túllépi a magyar. Külön bája lenne, hogy a dohányboltok nemzeti zászló alatt terítenék a marihuánát. Vagy ezt az egyet meghagynák a Lidl polcain. Mindenesetre tutira mi lennék a legboldogabb város: egy kis marihuána segítségével persze. Az emberek mosolyognának az utcákon, tereken, a buszmegállókban ölelgetnék egymást és a szeretet-köd egészen a polgármesteri hivatal tetejéig érne.

Ki tudja, lehet, hogy ránk férne.

 

Fotó: 24.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr713891336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása