TÉNYLEG 100 MILLIÓS VAGYONA VAN T.MÉSZÁROSNAK? Vajon honnan származik ez a vagyon?
2018. május 15. írta: BoldogÉ

TÉNYLEG 100 MILLIÓS VAGYONA VAN T.MÉSZÁROSNAK? Vajon honnan származik ez a vagyon?

tmeszaros-index-hu.jpg

Sunnyog a Polgi a vagyonát illetően.

Pedig a vagyonnyilatkozatok közérdekből nyilvánosak, vagyis elvileg megismerhetnénk azokat. A vagyonnyilatkozat-tétel célja – egy jogállamban legalábbis – éppen a bekövetkezett változások követhetősége az adatok évekre visszamenő összevetésével, így annak a következtetésnek a levonása, hogy a közpénzek sorsáról döntő helyi politikus gazdagodott-e, és a gazdagodás forrása azonosítható-e a vagyonnyilatkozatok alapján.

A 2017-es vagyonnyilatkozatot megkapta az Átlátszó újságírója, ezt nemrég le is hozta.

Történt, hogy korábban mások is kértek és kaptak ugyan betekintést T. Mészáros vagyonnyilatkozatába, de a dokumentumot nem közölték, így eddig azt sem ismerhette meg a nyilvánosság. Dacára annak, hogy a polgármester 2015-ben egy közgyűlési hozzászólásában azt közölte, hogy ő lesz az első, aki nyilvánosságra hozza a vagyonnyilatkozatát, azóta sem lehet csakúgy egyszerűen meg tudni.

Sőt egy ilyen ügye 2012-ben a Kúrián fejeződött be, és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is eloszlatta azt a hidelmet, miszerint csak önkormányzati bizottsági engedéllyel lehetne betekinteni a vagyonnyilatkozatokba.

Ám a 2017. előtti vagyonnyilatkozatainak kiadását megtagadta később a hivatal, mondván, azokat visszaadták T. Mészárosnak.

A 2017-es adatok arról árulkodtak, hogy a polgármester nagyjából bruttó egymillió forintos havi jövedelemhez jut az önkormányzattól.

Nem túlzás a cikk szerint azt mondani, Érd polgármestere 100 millió forint feletti értékű vagyon gazdája. Továbbra is kérdés viszont, hogy mi volt a forrása ennek a gyarapodásnak.

A hivataltól kapott elutasítás után közvetlenül az adatkezelőhöz, vagyis T. Mészáros András polgármesterhez fordult az újságíró, hogy az infotörvény rendelkezései alapján adja ki a korábbi évekről készült vagyonnyilatkozatait vagy az azokban szereplő adatokat. Válaszában T. Mészáros azt írta, hogy a kért adatok tekintetében nem áll fenn az adatkezelési kötelezettsége.

A meglehetősen részletes írást bővebben az atlatszo.hu-n olvashatja

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2813953284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása