18 ÉVES ÉRDI FIATALOK, SZEVASZTOK! Szeretnétek felfedezni Európát idén nyáron ÉS INGYEN UTAZNI? Van rá lehetőség!
2018. május 16. írta: Cseri Pali

18 ÉVES ÉRDI FIATALOK, SZEVASZTOK! Szeretnétek felfedezni Európát idén nyáron ÉS INGYEN UTAZNI? Van rá lehetőség!

vonattal-europaban-fiataloknak-europa-eu.jpg

Épp 18 éves vagy, és szeretnéd beutazni Európát? Akkor bizonyára érdekelni fog a 2018. júniusában induló új európai uniós kezdeményezés, melynek keretében az Európai Bizottság kiválaszt a jelentkezők közül maximum 15 ezer lelkes fiatalt, aki európai utazási igazolvánnyal bejárhatja Európát.

Így élhet a fiatal az úniós szabad mozgástérrel,  felfedezzék Európa ezer arcát, kulturális gazdagságát, és új barátokat szerezzenek, nem mellékesen hasznát vegyék nyelvtudásuknak.

Annál is inkább érdemes ellátogatni az EU különböző országaiba idén, mert 2018 a kulturális örökség európai éve (https://europa.eu/cultural-heritage/european-year-cultural-heritage_hu). Tehát bárhova utazol is az EU-ban, számos olyan rendezvényen vehetsz részt egész évben, mely Európa üdítően sokszínű kulturális örökségét ünneplik.

Kik jelentkezhetnek?

Azok a fiatalok, akik a jelentkezés időpontjában már betöltötték 18. életévüket, viszont a 19-iket még nem, és valamelyik uniós ország állampolgárságával rendelkeznek. Az uniós utazási igazolvánnyal maximum 30 napig lehet utazni, és 4 különböző EU-országba lehet ellátogatni.

Elsősorban vasúton fogsz utazni. Vonaton ülve feltárul előtted a világ. Nyüzsgő városok, bájos falvak és vadregényes tájak váltják egymást.

De nemcsak vonattal utazhatsz, hanem például busszal vagy komphajón is – attól függően, hogy melyik a leginkább környezetbarát közlekedési mód, és melyikkel juthatsz el legkönnyebben a célállomásra. Különleges esetekben, és ha más közlekedési eszköz nem vehető igénybe, repülővel is lehet utazni.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, ne felejts el majd jelentkezni júniusban. A kéthetes jelentkezési időszak pontos kezdő és záró dátumát hamarosan közzé fogjuk tenni. Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet majd a megfelelő jelentkezési űrlap kitöltésével és benyújtásával.

A kiválasztott jelentkezőknek 2018 júliusa és szeptember vége között kell megkezdeniük az utazást. Figyelem: a Bizottság csak az utazási igazolványt fizeti a résztvevőknek. A fiataloknak saját maguknak kell állniuk a szállás és az ellátás költségeit, és az utazással kapcsolatban felmerült minden más kiadást.

Az európai fiataloknak szóló Facebook-oldalainkon és Twitter-felületünkön is közreadjuk majd a fontos tudnivalókat.

Európa arra vár, hogy felfedezd. Élj a lehetőséggel!

europa.eu

(kép: europa.eu)

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2813964004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása