T.MÉSZÁROS MAI TANÁCSA: Ne fürgyé a zérdi záportározóba, ha még oly bátor vagy is!
2018. május 16. írta: BoldogÉ

T.MÉSZÁROS MAI TANÁCSA: Ne fürgyé a zérdi záportározóba, ha még oly bátor vagy is!

erd-zaportarozo20180404.jpg

Komoly részt szentelt sajtótájékoztatójából a polgármesterünk annak kifejtésére, hogy tilos strandolni a záportározóban!

Mondjuk megnéztük volna azokat, akik a jelenlegi, inkább Marshoz hasonlatos állapotban ilyesmivel kacérkodnának. Azért az különösen szép gondolati elem volt TMA-tól, hogy, idézzük:

“Elég az is, ha valaki csak lebukik a víz alá, mert éppen búvárosat játszik...”

Ettől a búvárkodástól nem szabadulnak úgy látjuk, nagyon megfogta őket (ennek persze utánozhatatlan szószólója Simó alpolgi).

Visszatérve a fürdési tilalomra, ennek egyik legfőbb oka, hogy ismét megkezdődtek a munkálatok  - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

A másik elhangzott ok, az az, hogy a tó mesterségesen képzett és a medre elérheti a 8 métert is, így csak a felső rétege képes némelyest átmelegedni, ám egy merüléssel könnyen több fokkal hidegebb vízben találhatjuk magunkat.

Az általunk megkérdezett szakember annyit mondott erre az esetre:

Az ilyen mértékű hőingadozáshoz a test nem tud már alkalmazkodni, ami azonnali görcsös állapotokat idézhet elő a úgy a harántcsíkolt izmokban (láb, comb, karok, tehát az akaratlagos mozgásért felelősekben), mint a simaizmokban, mint pl. a szívizom, (autonóm, vagy vegetatív beidegzésű, azaz nem akaratlagosan mozog) aminek leállása azonnal végzetes lehet.

Tehát mindenki a saját érdeke és élete védelmében kerülje a záportározóban történő fürdésnek még a gondolatát is!

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1313964574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása