TEGNAP ESTE ÓTA AZ ÉV FAGYIJA: A bazsalikomos málna
2018. május 16. írta: BoldogÉ

TEGNAP ESTE ÓTA AZ ÉV FAGYIJA: A bazsalikomos málna

bazsalikomos-malana-fagyi-briganti-fagylalt.jpg

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában.

A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

Akadt a versenybe még más különlegesség is! Mutatjuk az arzenált!

A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja.

A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alapanyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek.

A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

Az alapanyaggyártók az első helyet az Aromitalia - Nectar Kft. homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között a Ken Carpathia Kft. narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat a Jánoska cukrászda, Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.-írja az

Kategóriák, versenyeredmények:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

Bazsalikomos málna – Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely -

Gyenesdiás)

Ezüstérem:

Maracuja mandularopogóssal – Damniczki Balázs (Damniczki Cukrászda –

Székesfehérvár)

Bronzérem:

Ribizlis-málnás csokisorbet – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

„II.” kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye

Arany:

Kesudió datolyalekvárral – Pálfi Attila (Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő)

Ezüst:

Sós vanília ropogós tökmag pralinével – Jóri-Hegedűs Szilvia (Diamante Fagyizó – Budapest)

Bronz:

Rebarbarás-epres philadelphia – Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely -

Gyenesdiás)

C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

Arany:

Homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral – Andok Tamás (Aromitalia –

NECTAR Kft. – Budaörs)

Ezüst:

Málnás-csokoládés muffin – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft. – Budapest)

Bronz:

Gyömbéres citromos keksz – Mec3 Hungaria Kft. - Budapest

„M” kategória: hozzáadott cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét nem tartalmazó fagylalt kategória.

Arany:

Narancsos mandula – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft. – Budapest)

Ezüst:

Feketeribizlis forraltbor – Pálfi Attila (Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő)

Bronz:

Málna – Rétfalvi Attila (König-Units Kft. – Budapest)

Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:

Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely - Gyenesdiás)

Közönségdíjas:

Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

„I Love SZEGED” díjas fagylalt:

Gesztenye vörösboros áfonyával – Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely - Gyenesdiás)

(fotó: Bringatanya-Fomogyi Fagylaltműhely)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6113963706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása