ENNEK A PLÁZARAJONGÓK ÖRÜLNEK! Építik a budai oldal legnagyobb plázáját Kelenföldön, bővül a Campona is!
2018. május 23. írta: BoldogÉ

ENNEK A PLÁZARAJONGÓK ÖRÜLNEK! Építik a budai oldal legnagyobb plázáját Kelenföldön, bővül a Campona is!

etele-plaza-futurealgroup-hu.png

Az egyik legnagyobb ingatlanberuházó cég 300 millió Eurós beruházással építi a Főváros budai oldalának legnagyobb plázáját, az Etelét a Kelenföldi pályaudvar mellett, a 4-es Metró, illetve az M1-M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszai találkozásának közelében.

Mintegy 155 ezer négyzetméteren, ami egy 300 millió Eurós -több mint 91 milliárd forint értékű beruházás.

A bevásárló- és szórakoztató-központban 200 üzlet kap helyet széles szolgáltatási palettával, valamint közel 1300 parkolóhely várja majd a látogatókat átadásakor, ami várhatóan 2020-ban realizálódik.

A fejlesztő cég várakozásait arra alapozza, hogy a Kelenföldi vasútállomást, illetve a buszpályaudvart naponta már ma is mintegy 165 ezren veszik igénybe, az új bevásárlóközpont elsődleges vonzáskörzete pedig Budapest egyik legsűrűbben lakott területe.

Emellett, Őrmezőn pedig az eddigi legnagyobb irodafejlesztési projektje valósul meg, ami Budapest ONE Irodapark nevet viseli majd.

Ám nem csak ez a két fejlesztés vár a területre, hanem Bővül a Campona és megújulnak Budafok-Tétény lakótelepei is a helyi önkormányzat jóváhagyásával.

A pláza földszinti alapterületet 10 ezer m2, míg az emeleti alapterületet csaknem 21 ezer m2 -re bővítik. Új tetőteraszok és közösségi teret alakítanak ki.

Továbbá az épület külső környezetében fejlesztéseket és új munkahelyteremtő beruházásokat terveznek.

A kerület játszóterei is megújulnak a beruházás keretében.

A Campona előtti tér is átalakulhat. Itt olyan közösségi tér kialakítását tervezik, ahol lehetőség lesz családi, ifjúsági és gyerekprogramokra, illetve koncertek megrendezésére. A bővítés miatt növelik a parkolóhelyek számát is, de a jelenlegi is megújul.

A telek nagyobb beépítéséért cserébe a Campona hozzájárul a kerületen belüli lakótelepeken zöldfelületek és a játszóterek megújításához.

(fotó: futurealgroup.com)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9413994954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása