ÖN RÉSZT VENNE ÉRDEN?! Van ahol már a lakosság segítségét kérik a fűnyíráshoz
2018. május 23. írta: BoldogÉ

ÖN RÉSZT VENNE ÉRDEN?! Van ahol már a lakosság segítségét kérik a fűnyíráshoz

funyiras-gyerek-funyiras-net.JPG

Van olyan település, ahol munkaerő hiányában elmaradoztak az időszakos kaszálások a város több pontján, ezért az önkormányzat a helybéliek segítségét kéri a fűnyíráshoz.

Az idei évben ugyanis kevesebb vállalkozóval sikerült leszerződniük, a közmunkaprogramban dolgozók száma pedig az utóbbi időben több mint a felére csökkent – az érintettek közül sokan az elsődleges munkaerőpiacon tudtak elhelyezkedni - számolt be a bama.hu. Az önkormányzat ezért ott, a lakosság segítségét kéri: aki tud (szeret) füvet nyírni, annak jelentkezését várják a komlói városgondnokságon. Többféle megoldás is szóba jöhet: a munkavégzés lehet egyszeri, többszöri vagy akár az egész szezonra szóló feladat. A fűnyírásért természetesen fizet a város, mindenkivel egyedi megállapodásokat kötnek, adott esetben a szükséges gépeket, eszközöket is biztosítják.

Arra gondoltunk, hogy Érden is hasonló a helyzet, mert ha szétnézünk  a városban, azért van mit javítani a helyzeten. Bár nyírják a füvet, de nem kellő intenzitással, legalábbis szerintünk. Láthatóan az érdi lenyírandó zöldterületek is gondot okoznak a városvezetésnek. Lehet, hogy T.Mészáros Andráséknak is használniuk kellene ezt az ötletet, és megkérhetnék a városlakókat, hogy segítsenek már be a közterületeken a fűnyírásba. Biztos nálunk is van egy csomó ember, aki imád füvet nyírni, és nincs is jobb dolguk, sőt, kielégülést a számukra ez a tevékenység.

Csak nehogy aztán megalkossák a kötelező fűnyírási rendeletet.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1313994560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása