Etetett már vízibolhát? Most megteheti!
2018. május 28. írta: Cseri Pali

Etetett már vízibolhát? Most megteheti!

mta-rendezveny-youtube-com.jpg

Élőszereplős Vízipók-csodapók, plankton-mikroszkóp, digitális homokozó, csatornából kifogott tárgyak tárlata – MTA Víznap a belváros szívében június 1-jén.

Rengeteg bemutatóval, interaktív kísérlettel, ásványvízkóstolással és előadásokkal, filmvetítések sokaságával várják az érdeklődőket a szervezők 2018. június 1-jén 9 és 15 óra között az MTA Széchenyi téri Székházában és az épület előtti parkolóban.

És hogy miért épp az Akadémián? Amellett, hogy az MTA több kutatóhelye és kutatója is szerepet vállal a programokban, az Akadémia egyik fontos stratégiai kezdeményezése a Nemzeti Víztudományi Program, melyről itt tudhatnak meg többet az érdeklődők. De most vissza a június 1-jei eseményekhez!

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de kérjük, hogy csoportos részvételi szándékát jelezze a viznap@titkarsag.mta.hu e-mail-címen.

A teljes program elérhető itt.

Vízibolha-etetés, gyógyvízkóstolás, műszersereglet és szennyvíztárlat – néhány program a teljesség igénye nélkül.

Milyen apró élőlények népesítik be a Duna és a Balaton vizét?

Hogyan szűri és tisztítja a talaj a vizet? Merre áramlik a víz, amikor senki se látja, és hova viszi a szennyeződéseket? És mi a csuda az a digitális homokozó? Válaszok az Akadémia Székháza előtti placcon!

No, és persze itt az ivóvíz. Kemény vagy lágy? Csapvíz vagy ásványvíz, esetleg otthoni víztisztítás – melyiket válasszuk? Vagy éppen robotkamerás (!!) csatornavizsgálat”, „csövek szivárgásának keresése drónnal (!!!)” – szóval nem fognak unatkozni!

Van-e víz a Marson, és ha igen, akkor hova bújt? Mihez kezdjünk a föld alatt rejtőző termálvizeinkkel?

Milyen halak élnek a Balatonban?

Mi hajtja a földi vízkörforgást? Egyebek mellett ezekről a kérdésekről szólnak majd az ismeretterjesztő előadások és filmvetítések az Akadémia Székházának termeiben 2018. június 1-jén, pénteken.

mta.hu

(kép: digitális homokozó, youtube.com)

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1714008762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása