ÉRDI ATEISTA KUTYÁK! Jó lenne, ha végre hinnétek Istenben!
2018. június 03. írta: BoldogÉ

ÉRDI ATEISTA KUTYÁK! Jó lenne, ha végre hinnétek Istenben!

imatkozas-parizsert.jpg

Még az is lehet, hogy kötelező lesz hinni, ki tudja.

“A magyar államapparátus a keresztény erényeket gyakorolja, vagy ahol ez nem teljes, ott az erények felé igyekezik abból a célból, hogy bármi következik a jövőben, ez a nemzet felkészült legyen” - mondotta volt Kásler Miklós, az emberi erőforrások új minisztere Az idők jelei projekt pénteki, budapesti záró konferenciáján.

Amióta a kormányzópárt ráállt a keresztény vonalra, egyre jobban távolodik annak igazi értékeitől, és mindig szomorú leszek, amikor folyton erre hivatkoznak.  Persze díszbeszédekben jól hangzik, csak nincsen megtöltve tartalommal.

Az Emmi vezetőjének tudós volta ellenére úgy látszik, egy önálló gondolata sincsen, amikor a keresztény kultúra szétverését vizionálja. Hányszor hallottuk már ezt, istenem.

Kásler szerint, a világban hatalmas konfliktusok vannak (ami igaz is, egyébként),

"...mert nincs meg a fix háttér, nem gyakorolják az erényeket, és nem tudjuk, hogy ennek mi lesz a vége".

Hozzátette: “ha valaki nem éli meg a hitet, az isteni törvényeket, "isten nélküli életet él", éppen azokat a pilléreket veszíti el, amelyekre az emberi életet fel lehet építeni. “

Érdekes, miként hozza be az uralkodó elit az erény és erényesség kérdéskörét, ami szétválaszthatatlan az alázat és a szerénység fogalmával is.  Nos, a Fidesz kormányzásában valaki mutassa már meg nekem az alázatot és a szerénységet. Vagy ők pont fordítva értelmezik, és helikopterről gyakorolják mindkettőt?

Ismerve a kormánypárt gondolkodását, lehet, hogy eljutunk oda is, hogy kötelező lesz hinni Istenben, vagy ha benne nem is, de az alázat és a szerénység miatt, legalább a miniszterelnökben. Azt is el tudom képzelni, hogy kötelező lesz mindenhol a hittan. Nemcsak az iskolában, a munkahelyeken is. Hátha a gaz migránsok, elszelelnek, ha megtudják, nálunk mindenki hittanra jár. Persze mindez egyelőre csak fikció, de eljuthatunk idáig.

Főleg azután, hogy ugyanezen a rendezvényen Balog volt miniszter hatalmas lenézéssel a jelenlegi kormány alapelveként említette, hogy egyszerre kell szólni a nemzet jövője iránt elkötelezett "szívmagyarokhoz" és a "zsebmagyarokhoz" is, hozzátéve, fel kell ismerni, hogy az előbbieknek is van zsebe, az utóbbiaknak pedig szíve, amelyhez meg kell találni az utat.

Érdekes tanulmányt lehetne írni, hogy kik a szívmagyarok és  zsebmagyarok Balog szerint. Valószínűleg ezt a formulát Bödőcs Tibor humoristától vette, aki zsebnapóleonnak hívta egy paródiában Orbánt.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9714019742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása