ILYEN ISKOLÁKAT SZERETNÉNK ÉRDEN! Duma helyett, nézze meg a VIDEÓT!
2018. június 06. írta: BoldogÉ

ILYEN ISKOLÁKAT SZERETNÉNK ÉRDEN! Duma helyett, nézze meg a VIDEÓT!

okt_finn.jpg

Sok minden dübörög nálunk, de például az oktatás nem nagyon, sok helyen még elavult módszerek, túlterhelt diákok, szintén frusztrált tanárok, és minden ami ezzel jár.

Hiába indultak el sok iskolában a modern oktatási módszerek irányába, a kormány által erőltetett irányelvek inkább a régi poroszos modell irányába mutatnak. A finneknél is hasonló rendszer működött, amíg nem kezdtek radikálisan változtatni a módszereiken.

Például, képzeljék el, náluk nincsen házi feladat, törölték a szótárukból. És ez még hagyján, most kapjanak a fejükhöz: egy tanuló lehet, hogy csak 3-4 órát tölt az iskolában. Ez nálunk elképzelhetetlen. Finnországban nagyon bejött. De tudok még meglepetést mutatni, a finnek most már azt vallják, hogy az iskola a boldogság megtalálásnak a terepe, illetve az egyéniség megtalálásáért van. Mielőtt legyintenének és megmosolyognák, kérdezzék csak meg a szakértőket a nevelési tanácsadóban például, hogy van olyan osztály, amelynek a jelentős része jár pszichológushoz, többek között a hatalmas elvárások és az iskolai légkör miatt. Náluk nincs ilyen probléma. És olyan sincs, hogy melyik a legjobb iskola a városban, mert mindenhol ugyanazt kapják a gyerekek, főleg a szabadságot, sokkal kevesebb kötöttséget mint nálunk.

Bár Magyarországon is vannak hasonló elven működő sulik, még mindig inkább lenézi ezeket az intézményeket a többségi társadalom és a szakma.

Pedig.

Vekerdy Tamás mondatait hoznám most ide, aki azt mondja, hogy nem igaz, hogy aki mindenből egyformán jeles az a jövő embere. Nem- mondja Vekerdy- az a jövő rabszolgája! Aki jól kezelhető, idomítható. Van egy könyv, a Magyarázom a bizonyítványom című, ami 88 Kossuth-és Nobel-díjas tudós vagy művész iskolai papírjait gyűjtötte össze, amelyből az látszik, hogy ezek az emberek, kifejezetten rossz tanulók voltak, megbuktak. Itt veszti érvényét, a mai nézet, hogy csak a jó tanulókból, a magolni képesekből lesz később valaki. A kreatív emberekből lesz. Ki gondolná, hogy Fekete István író,  a Tüskevár és még sok más híres regény szerzője megbukott természetismeretből. Hogy pont ő.

Akkor, hogyan is van?

A videó sok mindenre választ adhat, nézzék meg, nagyon tanulságos!

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9714027164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hederg 2018.06.06. 12:26:39

Egy rákosista-horthysta kormánynál nem lehet a diákot elkanászkodni hagyni, az agymosással mi lesz? Ja hogy a tudással, a kreatív gondolkodással sem ? Nem számít! A lényeg egy agyalágyult korrupt banda érdekei a legfontosabbak az pedig sikerül!
süti beállítások módosítása