SOKAN KAMUZNAK: Érden is nagyon nézze meg, melyik használtautó-kereskedésben vásárol!
2018. június 11. írta: BoldogÉ

SOKAN KAMUZNAK: Érden is nagyon nézze meg, melyik használtautó-kereskedésben vásárol!

hasznalt-autok-karpatalja-ma.jpg

Az elmúlt 12 hónap során vizsgált autókereskedésből csak a felében felelt meg az autókínálat, a céges háttér, illetve a vásárlói visszajelzések szempontjait is figyelembe vevő kritériumrendszernek.  

A vizsgálatot a JóAutók.hu portál végezte. A portál becslése szerint a teljes piacon a mintegy 3000 jelenleg működő autókereskedésből 800-1000 tud megfelelni maradéktalanul a megbízhatósági feltételeknek.

A főbb tapasztalatok az alábbiak:

A vizsgált, valamivel több mint 800 autókereskedő cégnek csupán 48 százaléka felelt meg az előszűréseknek.

  • A kiszűrt cégek 49 százaléka a nem megfelelő autóállomány,
  • 36 százaléka a negatív vásárlói és szakmai visszajelzések,
  • 15 százaléka pedig a nem megfelelő céges háttér miatt hullott ki a rostán.

A leggyakoribb buktatók:

Az autópark tekintetében irreális kilométeróra állás, rossz műszaki állapot, működésképtelen vagy sérült autók jelentős túlsúlya, a fantomkészletből történő értékesítés ( vagyis még nem behozott, csak ígéretként létező használt autók árusítása előleg vagy foglaló bekérésével).

A cégek tekintetében a nem megfelelő céges háttér, mint pl. a telephely nélkül működő, jelentősebb adótartozást felhalmozó, illetve felszámolás vagy csődeljárás alatt lévő kereskedések.

A visszajelzések esetében a portál egyaránt támaszkodik ügyfelek, vásárlók, saját partnerek értékelésére.

„Az a tény, hogy egy autókereskedő nem felel meg a megbízhatósági kritériumok valamelyikének, nem jelenti azt, hogy valamennyi autóhirdetése félrevezető volna. Ám az eddigi tapasztalatuk szerint igen nagy a valószínűsége annak, hogy egy érdeklődő megtévesztő autóhirdetéssel találkozik.” – hangsúlyozza a JóAutók.hu vezérigazgatója. Továbbá fontos az eredetiségvizsgálat, ezt a külföldi autók esetében nehéz feltérképezni.

Ezért aki nem az ellenőrzött hirdetések között keres magának járművet, egyrészt mindenképpen szakértővel válasszon autót, másrészt igyekezzen megbízható helyen vásárolni.

Ehhez segítséget nyújthat a JóAutók.hu oldalán megtalálható, az év végéig folyamatosan bővülő minősített kereskedői lista is. A portál várhatóan az idei év végére mind a 3000 hazai kereskedőcéget átvilágítja majd.

profitline.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7714040362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása