FIDESZES FASZAGYEREKEK: TÖRVÉNY A HAJLÉKTALANSÁG ELLEN! Van közmunka, abból tudsz szállást fizetni!
2018. június 12. írta: BoldogÉ

FIDESZES FASZAGYEREKEK: TÖRVÉNY A HAJLÉKTALANSÁG ELLEN! Van közmunka, abból tudsz szállást fizetni!

hajlektalan-hiros-hu.jpg

Fidesz azt indítványozza, hogy foglalják alkotmányba az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmát! Micsoda kurta döntés! Így kell felszámolni a hajléktalanságot!

Persze közben, futószalagon folynak a kilakoltatások, és a lakásbérleti díjak az egekben, ha valaki most veszt otthont, az kb. a huszadik reinkarnációjában halvány reményt vizionálhat, hogy kis hazánkban lakáshoz jut.

Így is hatalmas szakadék tátong a társadalom peremére került és a még -nehezen is-, de a megélhetéssel és otthonnal bírók között.

Középosztály gyakorlatilag nincs, mivel a társadalom többsége, egyik napról a másikra él, és ez még a szerencsésebbik eset, ha ki tudja fizetni a számlákat és még élelemre is jut, miközben a rekreációs elfoglaltságokra már nem futja.

Ám a Fidesz a hajléktalanság ellen kampányol a Parlamentben. Szerintük ugyanis, minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely és a munkalehetőség. (Mondhatnánk, minden hajléktalan potenciális közmunkás?!)  

Elhangzott továbbá, hogy nappali és éjszakai szálláshelyeket biztosítanak. Nos nem eleget, (mert akkor nem volna annyi hajléktalan úton-útfélen), illetve a nappali szálláshelyek sokszor éjszakaiként nem funkcionálnak, de minek is nappali tartózkodóhely, ha egyébként, mint közmunkást foglalkoztatják az összes fedél nélkülit… (és a még fedéllel, de állással már nem rendelkező közmunkások, egyet feljebb léphetnek a társadalmi ranglétrán?)

“ A rendkívül sikeres közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig bárki gondoskodni tud megfelelő szállásról.” Na de senki nem azért jött a világra, hogy közmunkássá váljon, és ami még rosszabb, hogy mindezt a regnáló politikai hatalom kényszeríti rá.

Ez is egy alternatíva lehet a munkanélküliség ellen, persze Fidesz-módra.

Egyszóval, vagy többel: dübörög a gazdaság, nincs munkanélküliség, a GDP pedig az egekben! És akkor jött Andersen, és becsukta a mesekönyvet...

(via mti)

címlap: hiros.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6514043610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása