KÖZSZFÉRA BÉREMELÉSI ÖTLET: Emelnék a béreket, de csak kijelölt boltokban költhetnék el.
2018. június 13. írta: BoldogÉ

KÖZSZFÉRA BÉREMELÉSI ÖTLET: Emelnék a béreket, de csak kijelölt boltokban költhetnék el.

beremeles-hirado-hu.jpg

Hatalmas spílerek dolgoznak a kormánypártban, ezt már sokszor bebizonyították különböző kérdésekben.

A Magyar Idők most arról ír, hogy azt találták ki, hogy közszférában dolgozók béremelésük egy részét utalványban kaphatnák meg, amit meghatározott célokra, egészségügyre, oktatásra-képzésre és egyéb szolgáltatásra költhetnének el, és most figyeljenek: főként állami és kormányzati cégeknél. Nem akárki mondta ezt, ne feledjük, hanem az ÁSZ elnöke!

Komolyan, ilyen sumák bandát, már régen hordott a hátán a Föld. Egyrészt, ha valaki béremelést kap, azt nem szokták utalvány formájában adni, az a béren kívüli juttatás, és más lapra tartozik. Másrészt, ha valaki béremelést kap, hadd döntse már el, mikor, hol és mire költi el. Már megint megy a nagy nemzeti átverő show: adnak lóvét, majd úgy intézik, hogy egy része visszakerüljön az államkasszába, ügyes húzás nem mondom, és végtelenül cinikus.

Mert nézzük csak meg, egy hivatalnoknak emelkedik a fizetése, de mivel egy részét oktatásra költheti el, mondhatja neki a munkaadója, hogy a szokásos tréningjeit fizesse ki magának, így nem az államnak kell. Bravó. Legalábbis, ha jól hámozom ki a szövegből ez a lényeg.

Ezek után, el tudom képzelni, hogy ezt a technikát átültetik más területre is. Esetleg beleírják a híres Alaptörvénybe, hogy a dolgozó magyar polgár fizetésemelésének egy részét kötelezően csak állami boltokban költheti el. Persze ez most még csak fikció, de az ilyen ötletgyárosoktól bármi kitelik.

 

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8714045276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása