ÉRDI SZÜLŐK, FIGYELEM: 38 veszélyes játékot vontak ki a forgalomból, többek között plüssállatokat, etetőszékeket
2018. június 14. írta: Cseri Pali

ÉRDI SZÜLŐK, FIGYELEM: 38 veszélyes játékot vontak ki a forgalomból, többek között plüssállatokat, etetőszékeket

vesz_jat.jpg

Ezek között volt etetőszék, bébikomp, lábbal hajtható kismotor, játékroller, játszószőnyeg és plüssjáték is többek között.

A fogyasztóvédelmi hatóság 38 terméket kivont a forgalomból, 20-at pedig a vásárlóktól is visszahívtak.

A balesetek megelőzése érdekében rendszeresen vizsgálják a gyerekek által gyakran használt eszközöket, kiszűrik közülük a veszélyeseket, és a termékek esetleges kockázatait.

A most megvizsgált 10 etetőszékből 3, a 8 bébikompból 2 nem teljesítette az előírt követelményeket.

A játékok esetében az 5 tricikliből 4, a 10 játékrollerből 6, a 25 lábbal hajtható kismotorból 5, a 20 játszószőnyegből 5, a 20 plüssjátékból pedig 13 esetében találtak kockázatot.

A vizsgált etetőszékek esetében egyrészt a stabilitás nem bizonyult megfelelőnek, másrészt a termékek szerkezeti felépítésében is találtak balesetveszélyes elemeket.

A játékjárművek ellenőrzése során főként a stabilitást, a kormányszerkezetek kialakítását, a kormánycsövek szilárdságát, a kerekek méretét, a hegyes, éles elemeket, szerkezeti kialakításokat kifogásolták.

A játszószőnyegek és plüssjátékok esetében, a leszakítható kisméretű alkatrészek okozta fulladásveszély miatt vontak ki több terméket is a forgalomból. A veszélyesnek bizonyult típusok tételes listája a kormányzati honlapon elérhető.

A vizsgálaton megbukott termékek a gyermekek biztonsága érdekében lekerültek az üzletek polcairól. A járási hivatalok intézkedtek a 38 nem megfelelő termék forgalomból történő kivonásáról, 20 termék esetében pedig a vásárlóktól történő visszahívásról.

hvg.hu

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8514047918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása