VIGYÁZAT, CSALÓK VERHETIK ÁT ÉRDEN: Az E.On nevében fiktív számlákra hivatkozva próbálnak rávenni minket az utalásra
2018. június 15. írta: BoldogÉ

VIGYÁZAT, CSALÓK VERHETIK ÁT ÉRDEN: Az E.On nevében fiktív számlákra hivatkozva próbálnak rávenni minket az utalásra

csalok-hvg-hu.jpg

Az elmúlt napokban az E.On ügyfélszolgálatára új típusú visszaélési kísérletekről szóló jelzések érkeztek. A bejelentések szerint az E.On nevével visszaélve, számítástechnikai termékek értékesítésére vonatkozó ajánlattal és - valójában fiktív - számlára (díjbekérésre) hivatkozva próbálják ismeretlenek elérni, hogy különböző összegeket átutaljanak számukra

A megismert esetekben a vállalat üzleti tevékenységébe nem illeszkedő számítástechnikai áruk értékesítésére hivatkozva kérik különböző összegek átutalását. Az átutalni kért összegek jelentősek, a több tízmillió forintos nagyságrendet is elérik.

Az ismeretlen elkövetők által megküldött díjbekérőn megtévesztésre alkalmas módon az E.On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. neve és logója szerepel szállítóként.

A csalási kísérlet kiszemelt áldozatai azonban - a fenti, gyanút keltő körülményeket felismerve - egy információ ellenőrzésével azonnal kiszűrhetik az esetleges megtévesztést. A díjbekérőn nem az E.On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. ismert számlaszámai szerepelnek, melyeket ügyfelei a napi üzleti kapcsolatban megszokhattak, hanem egy a vállalat által pénzforgalmában ismeretlen bankszámlaszám.

Az energiavállalat kéri partnereitől, hogy fokozott óvatossággal járjanak el átutalási megbízásaik teljesítése során, amennyiben pedig visszaélést tapasztalnak, azonnal értesítsék az illetékes rendőri szerveket. Az E.On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. jelentős értékre elkövetett csalás kísérlete miatt feljelentést tett a rendőrségen.

(portfolio)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr914050586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása