MEGLEPŐ PETÍCIÓ INDULT ÉRDEN! Újabb Lidl áruházért gyűjtenek
2018. június 18. írta: BoldogÉ

MEGLEPŐ PETÍCIÓ INDULT ÉRDEN! Újabb Lidl áruházért gyűjtenek

lidlceger.jpg

Magyarországon kissé szokatlan, hogy a lakók egy multiért és nem ellene gyűjtenek aláírást.

Érden most ez történt, ugyanis aláírásgyűjtés kezdődött a peticiók.hu oldalon, ahol arra kérik a Lidl Magyarország vezetőségét, hogy a Fürdő utca 5. szám alatti ingatlanon a 2016-17-re ígért áruház építési ügyét gyorsítsák fel. Mint írják: a város lakói 2009 óta várják, hogy újra könnyen megközelíthető áruház létesüljön felső Érdligeten, egyben kérik a Lidl vezetését kérésük pozitív elbírálására.

BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál a Lidl áruházhoz közel álló iparági forrásból úgy értesült, hogy a Lidl-nek az országos plázastop miatt nincs hatályos építési engedélye a fürdő utcai telekre. A „Plázastop-törvény” miatt országosan 40 áruház építését kellett leállítani, ezek közül az érdligeti az egyik.

A 2015. elején hatályba lépett „Plázastop-törvény” értelmében csak különleges szakhatósági engedéllyel, az úgynevezett Plázastop-biztottság jóváhagyásával lehet bruttó 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű áruházat építeni.

A Lidl-nek a Budapesten 18, az agglomerációban mindössze egy üzlete van. Vélhetően a jelentős lakosságszámmal rendelkező agglomerációban szerettek volna terjeszkedni, amikor a Lidli 2009-ben pályázat útján 82 millió forint plusz ÁFA összegért megvette a fürdő utcai ingatlant Érd Városától.

Prodán János a Lidl vezetője 2014-ben szóbeli ígéretet tett az érdligeti áruház megépítésére, majd ugyanabban az évben együttműködési megállapodást kötött a cég a várossal. Erről azt írta 2014-ben az Érdmost.hu, hogy „Érdligeten évek óta érvényes építési engedéllyel rendelkezik a cég, azonban a régi CBA helyén egyelőre nem épült fel a lakosság által is hiányolt új áruház.”

Az interneten elérhető, a 2009-es vásárlásról szóló közgyűlési anyagokban az áll, hogy a Lidl a pályázatában vállalta, hogy abban az esetben, ha a kötelezettségeinek nem tesz eleget, vagyis ha nem épít áruházat, akkor a telket az önkormányzat az eredeti áron visszavásárolja.

(budapestkornyeke)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7514056072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kajdócsy Judit 2018.06.19. 21:03:00

Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy Érd-Parkvárosban mikor épül meg a beigért LÍDL élelmiszer áruház, ugyanis a Parkvárosinak is már készen kéne lennie. Már kezdem azt érezni, hogy én már nem fogom megérni. Kérem, nyugtassanak meg. Tisztelettel
süti beállítások módosítása