MOST AKKOR MI AZ IGAZSÁG? Leleplező videó: így provokálja ki a civil rendőrautó, hogy a kamionok megelőzzék. A rendőrség cáfol
2018. június 20. írta: Cseri Pali

MOST AKKOR MI AZ IGAZSÁG? Leleplező videó: így provokálja ki a civil rendőrautó, hogy a kamionok megelőzzék. A rendőrség cáfol

Leleplező videó egy gyorshajtást kiprovokáló rendőrautóról?

A rendőrség tavasz óta jelöletlen autókkal is vadászik a gyorshajtókra és más szabálysértőkre. Elsősorban a gyorsforgalmi utakon és az autópályákon bukkannak fel az Audik és Mercedesek, és akit lebuktatnak, azt meg is állítják, majd a helyszínen megbírságolják. Néhány napja olyan fedélzeti kamerás felvételt töltött fel egy kamionos, melyen nagyon furcsa manővereket végez egy kék-piros villogókkal felszerelt Opel Zafira. A rendőrség cáfolja, hogy az ő autójukról volna szó.

Ezúttal az M7-es autópálya Siófok és Zamárdi közötti szakaszán videózták le a Magyarországon még szokatlan ellenőrzést. A június 14-i felvétel első másodperceiben a belső sávban elsuhanó Opel Zafira egy teherautó elé húzódik le a szélsőbe, majd 70-72 km/órára lelassítja a sáv forgalmát, és ezzel alaposan felbosszantja a videót a kamionjából készítő Csapó Barnát.

A következő percekben fokozatos lassításra kényszerül a kamionsor, mert a Zafira egyszerűen feltartja őket. A játék lényege, hogy nem előzhetik meg a civilnek látszó Opelt, hiszen a kamionok számára ez itt tilos.

Mint azt a felvételen hallani, a sofőr felhívta a 112-es központi segélyvonalat is, ahol összefoglalta a látottakat és érdeklődött, hogy mindez jogszerű-e. Átkapcsolták a megyei kapitányságra, itt szintén percekig beszélgetett az ügyeletessel, de az illető aligha értette, hogy miért hívják a civil autós ellenőrzés ügyében, sőt, talán a szituációt sem látta át teljesen. Bár megkérdezte, hogy olvasónk pontosan milyen autót látott és azt is, hogy szintén kamionos-e, ám amikor a sofőr az eset részleteit kezdte ecsetelni, a túloldalon bontották a vonalat, majd az automata telefonközpont bemondta, hogy segélyhívás vége.

Forrás: totalcar

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3114059530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása