Érdre ilyet akarunk, hagyjuk is az útépítést!
2018. június 23. írta: Cseri Pali

Érdre ilyet akarunk, hagyjuk is az útépítést!

repaut.jpg

A négykarikás gyártó a jelek szerint nem viccnek szánta a nemrégiben leleplezett futurisztikus koncepciót.

Az Audi bejelentette, hogy a mobilitásnak harmadik dimenziót kíván adni, vagyis, hogy belevág a levegőbe emelkedő autók tesztelésébe. A német autógyártó mindezt ráadásul nem egyedül teszi, hiszen partnere lesz ebben az Airbus repülőgépgyártó cég, illetve a német kormányzat, valamint Ingolstadt város vezetése is.

Az Urban Air Mobility nevet kapott projekt keretein belül a vállalat központja közelében, Ingolstadtban tesztelik majd a nemcsak úton, hanem levegőben is közlekedni képes új mobilitási eszközöket. Ilyen például a márciusi Genfi Autószalonon leleplezett Pop.Up Next.

Ennek alapja egy gördeszka jellegű platform, melyben egy 15 kWh kapacitású akkumulátor és két villanymotor található. A 80 lóerős összteljesítményű eszköz egy feltöltéssel mintegy 130 kilométeres távolságot képes megtenni a ráhelyezett utaskabinnal.

Ez utóbbi azonban nemcsak a kerekeken gördülő platformra, hanem egy drónszerű repülő megoldásra is rácsatlakoztatható, melynek köszönhetően a Pop.Up Next egyszerűen a levegőbe emelkedhet. A quadrocopter összesen nyolc darab propellerrel rendelkezik, az őket hajtó elektromotorok összteljesítménye pedig 214 lóerő.

A legnagyobb repülési sebesség 120 km/h és egy feltöltéssel maximum 50 kilométert lehet megtenni a levegőben. Ezután következhet egy gyorstöltés, ami mintegy 15 percnyi időt vesz igénybe. Az Audi, az Airbus és az Italdesign által közösen fejlesztett Pop.Up Next mind a földön, mind a levegőben teljesen automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül képes közlekedni.

(hvg)

 

Fotó: Audi

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7414066923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása