ABSZURD ÉRDI BUSZMEGÁLLÓ ÉPÍTÉS: Bethlen utca, ők így “szeretik”?
2018. június 26. írta: ArsBoni

ABSZURD ÉRDI BUSZMEGÁLLÓ ÉPÍTÉS: Bethlen utca, ők így “szeretik”?

fokep.png

Egy(jogos!) felháborodott olvasói levél landolt postafiókunkban.

Szeretnék egy újabb nagyszerű döntésről beszámolni, hátha eljut az érintettekhez, mi ugyanis hiába próbáljuk felvenni vele/velük a kapcsolatot.

A helyzet a következő:

A város vezetése úgy gondolta, Érd, Bethlen Gábor utcai 9 lakásos társasház előtti buszmegállót felújítja. Ebben semmi kivetnivalót nem találunk, még az ember örülhet is, hogy „Érd élhető (kert)várossá fejlődik”. Kaptunk a ház elé egy csodaszép fedett buszmegállót, ám a ház előtti kis „kertet” lebetonozták és ahelyett, hogy buszöblöt alakítottak volna ki, a járdát szélesítették ki teljesen feleslegesen. Akár buszöblöt is kialakíthattak volna, de ehhez józan észre és némi szakértelemre lett volna szükség. Megjegyezném, a buszöblöt meghagyták a társasház garázskijáratánál.

garazs_kontra_megallo.jpg

A megálló táblát (ahogy a képeken is látszik) a garázskijáróhoz tették, amit mi szóvá tettünk az Önkormányzatnál. Ugyanis hiába van buszmegálló, a busz ugyanúgy a garázsok előtt áll meg, van, hogy lerobban és lehetetlenné teszi a kiállást a magán garázsból és volt, hogy emiatt a házban lakó gyerekek elkéstek az iskolából, illetve a felnőttek a munkából. Meg kell jegyeznem, a várakozók szintén a garázsok előtt állnak, eszükbe sem jut bemenni a megállóba, inkább az autók adta picinyke árnyékban álldogálnak, és ezzel akadályozzák a szabad ki – bejárást, nem is beszélve arról, hogy a tiltás ellenére itt dohányoznak. (a képeken illusztráljuk is) Ráadásul az itt lakók kénytelenek elnézést kérni, hogy szeretnének beállni a saját lakásuk saját garázsába. Azért ez nonszensz!

Az elmúlt 1 évben írtunk több levelet az illetékeseknek, kérvényeztük a megálló tábla áthelyezését, válaszra sem méltattak, majd a napokban megjelent két munkás és kivették a buszmegálló táblát. Lélegzetet alig kaptunk, el sem hittük, hogy ilyen létezik, meghallgatják az adófizető állampolgárt és a választások előtt bemutatják, Érden bármi bekövetkezhet. A két munkás kivette a táblát és áthelyezte 1 MÉTERREL! odébb, ami pontosan a társasház kijáratához esik. Miután felocsúdtunk, megérdeklődtük, miért a kapu elé teszik a megállót és miért nem a megálló elejére? Tudják, hogy egyértelművé váljon, hol kell(ene) várakozni. Munkásaink válasza:”…nekünk kiadták a parancsot, ide rajzolták az x-et, ide kell tenni. Ha azt mondják, tegyük máshová, máshová tesszük.”

uj_tabla2_1.jpg

Értik? Az adóforintjainkból kifizetik a felesleges munkát (mert azt el fogják számolni), majd mehet az újabb levél, kérvény, tegyék odébb a táblát, hogy a társasház életét ne befolyásolja a tömegközlekedés, élhetőbb legyen a környék. Az is elképzelhető, újra kijön majd egy nagyon fontoskodó nagyon önkormányzati képviselő és megállapítja, mindent remekül csináltak de a lakóknak „.. semmi sem jó!”

Most komolyan, ennyire nehéz logikusan és ésszerűen gondolkodni, cselekedni?? Tudom, az ember ne várjon csodákat olyan emberektől, akik nem tudnak elszámolni a csatorna pénzekkel, akik bőszen eltitkolják a magánvagyonosodásuk útját, akik az adófizetők pénzéből saját bejáratú rádiót, tv-t, internetes portált tartanak fent, javarészt önmaguk szerepeltetésére, akik azt sem tudják mi az a közösségi tér, élet, akik csak azért tesznek valamit, hogy bemutassák az itt élőknek, szerintük igenis fejlődik Érd, igenis vannak, lesznek utak és ha nem ők lesznek hatalmon, itt ne is várjunk további fejlesztéseket.

Bár ne így fejlődnénk!

Csak egy picit, ésszerűbben, praktikusabban, élhetőbben...

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5314074389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.06.27. 09:31:50

Minap épp csodálkoztam, hogy hogy lehet megálló egy dupla garázskijáróban.

Clue 2018.06.27. 18:13:07

Buszmegálló már ott volt mikor az épületet felhúzták ?
süti beállítások módosítása