FORINTGYENGÜLÉS MELLÉKHATÁSA! Ha így marad, a nyugdíjasok nagyon megisszák a levét Érden is
2018. július 03. írta: ArsBoni

FORINTGYENGÜLÉS MELLÉKHATÁSA! Ha így marad, a nyugdíjasok nagyon megisszák a levét Érden is

 nyugdij-hufgyengules-civilhir-net.jpg

Dermesztő helyzetbe kerülhetnek a nyugdíjasok.

Miközben a bérek jelentősen emelkedtek az elmúlt hónapokban, a nyugdíjak eddig csak a reálértéküket tartották meg. A gyenge forint és az inflációs nyomás viszont hamarosan komoly csökkenést hozhat az idősök megélhetésében. Egyre nagyobb a szakadék tátong a nyugdíjak és a fizetések között. Az egyik portál szerint háromszor több pénzt kap egy pénzügyes, mint egy nyugdíjas.

Az átlagnyugdíjat 128-130 ezer forintra becsülik hivatalos statisztikák híján, így már közel 100 ezer forintra nyílt az olló a bérek és a nyugdíjak között, mivel a KSH által közölt átlagkereset 226 500 forint volt.

Sajnos pont ez az a korosztály, aki gyógyszerekre szorul, ami szintén csillagászati összeg. Így sokaknak dönteniük kell, hogy kiváltják a gyógyszereket, vagy befizetik a számlákat, vagy minőségi táplálékot fogyasztanak.

(napi.hu)

kép: civilhir.net

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9714090301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása