TUDJÁK, KI 73 ÉVES MA?! A “nemzet” bemondónője, Kudlik Júlia
2018. július 14. írta: BoldogÉ

TUDJÁK, KI 73 ÉVES MA?! A “nemzet” bemondónője, Kudlik Júlia

kudlik-julia_mtvaarhivum.jpg

Kudlik Júlia bemondónő, műsorvezető a képernyőn már egy ideje nem szerepel, csak fellépései vannak.

Ma ünnepli születésnapját Kudlik Júlia, aki 1945. július 14-én született Budapesten. Több mint 40 éven keresztül láthattuk a Magyar Televízióban bemondónőként, hírolvasóként és műsorvezetőnőként. Sokunknak ő volt “a” bemondónő, nyilván azért, mert akkor nőttünk fel. Természetesen a csatornák korlátozott kínálata is hozzájárult ehhez.

1965-től egészen 1996-ig vezette a Delta című műsort, műsorvezetője volt az 1971-es, 1972-es és 1981-es Táncdalfesztiválnak, később a Kodály énekversenynek, illetve számos népdal és népzenei vetélkedőnek - Nyílik a rózsa, Fölszállott a páva, Repülj páva, Interfórum -, valamint a Tapsifüles című könnyűzenei műsornak. Alapító tagja volt az Iskolatelevíziónak, számos tévéfesztivál és díjátadó gála háziasszonyaként is láthattuk - írta visszaemlékezésében a Femina.

Humoros oldalát leginkább Antal Imrével együtt, a Szeszélyes évszakok című műsorban mutatta meg.

2005 nagy fordulópont volt életében, hiszen akkor döntött úgy a köztévé vezetősége, már nem szeretnék tovább alkalmazni, így egy csoportos leépítés során őt is elküldték.

Kudlik Júlia visszavonultan él, húsz éve Szentendre lakója, és csak ritkán nyilatkozik.

Mielőtt valaki a közösségi oldalakon keresné, ki kell ábrándítani, azokat nem használja. Ennek ellenére valaki éveken át a nevével visszaélve egy hamis profilt működtetett a Faceboookon, és úgy osztott meg posztokat, mintha azok Kudlik Júliától származnának. A legendás tévés végül elment ez ügyben a rendőrségre is, az álprofilt pedig sikerült töröltetnie – írta a Best magazin júniusban.

A tévét 16 éve nem kapcsolta be, helyette inkább olvas, kertészkedik és kézimunkázik – árulta el a Femina-nak. A közönség sem nélkülözni, hiszen Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekessel járja az országot és a magyarlakta területeket és ott prózával szórakoztatja a közönséget.

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8414112517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása