ÉRDI HÁZIASSZONYOK, FIGYELEM: Ezeket az árukat féláron szórják ki boltok
2018. július 21. írta: Cseri Pali

ÉRDI HÁZIASSZONYOK, FIGYELEM: Ezeket az árukat féláron szórják ki boltok

zoldseg.jpg

Egyre több gyümölcs betakarítása kezd problémássá válni Magyarországon. A termelők egyfelől a nyomott árakra, másfelől az egyre nagyobb mértékű munkaerőhiányra panaszkodnak. Az más kérdés, hogy mindebből - a fogyasztói árak tekintetében - mit éreznek a vásárlók. Ezért utánajártak, milyen áron lehet ezen a héten zöldséget, gyümölcsöt beszerezni a legnagyobb Magyarországi áruházakban, sőt kigyűjtöttük a legnagyobb, sok esetben több mint 50 százalékos árengedményű termékeket is.

Korábban a Pénzcentrum beszámolt  arról, hogy a magyar dinnyét jószerivel már az fenyegeti, hogy az egész termés ott rohad a földeken. A hazai termelőknek ugyanis az általuk alacsonynak vélt felvásárlói ár mellett a munkaerőhiány az, ami leginkább megkeseríti a mindennapjait. Július elejéhez képest ráadásul az időjárás is zordabbra fordult a hónap végéhez közeledve, emiatt pedig olybá tűnik, mintha a lédús gyümölcs nem is fogyna eléggé, emiatt sokszor az áruházak már 100 forint alatt kínálják a görögdinnyét.

Hasonló problémák az almával kapcsolatban is felmerültek a termelők részéről. A Pénzcentrum által megkérdezett egyik szakértő szerint, bár megbízható munkaerőt is egyre nehezebb találni (és még nehezebb megtartani) a betakarítások elvégzéséhez, ő sokkal inkább az alma nyomott felvásárlási ára miatt aggódik. A két népszerű gyümölcs egyre viszontagságosabb betakarítása okán kíváncsiak voltunk, hogy a magyar vásárlók éreznek-e egyáltalán bármit az árakat illetően, a legnagyobb magyar áruházak zöldség- és gyümölcs pultjai között korzózva. De persze nem csak az alma és dinnye árát néztük meg, hanem az összes, 29. héten elérhető gyümölcsét és zöldségét.

Aldi

Az Aldiban a magszegény görögdinnye 34 százalékkal olcsóbb, így 149 forintot kell fizetni kilójáért. A diszkontban fél áron lehet kapni a fürtös paradicsomot, illetve a fehér szőlőt is, előbbi kilója 249, utóbbié 599 forintot kóstál. A magyar szilva árában is 30 százalék fölötti az árzuhanás, így a csonthéjas gyümölcs csomagját 199 forintért lehet beszerezni. Ugyancsak 30 százalékkal olcsóbb a Magyarországról származó burgonya is, ennek csomagjáért 349 forintot kell kiperkálni. A saláta 249, a Palermo paprika pedig 299 forintért várja a vásárlókat.

Tesco

A Tescóban a Doughnut lapos őszibarack 449, a nektarin 329 (csomag), az őszibarack pedig 329 (csomag) forintba kerül. Egy csomag cseresznye 449, míg a saját márkás paradicsom 349 forintért pihen a gyümölcs- illetve zöldségpultban. A magszegény görögdinnye a hiperben 129, a Gália sárgadinnye 249, a csemegekukorica 89, a fokhagyma kilója 999, a karfiol 349, a magyar piros újburgonya kilója pedig 159 forintba kerül, ez utóbbi egyébként 54 százalékkal olcsóbb.

Lidl

A diszkont duplaoldalt áldozott ezen a héten a paradicsomoknak, melynek keretén belül a Cherry fürtösparadicsom 33 százalékkal olcsóbban, 199 forintért, a mini tojásparadicsom 259 forint, míg a fürtös paradicsom 249 forintba kerül. A magszegény magyar görögdinnye 119 forintos kilós áron érhető el a diszkontban, a lecsópaprika 249, a csemegekukorica 89, míg a magyar újburgonya 159 forintba kerül.

Spar

A Sparban a magszegény görögdinnye 119, az őszibarack 349, a lila hagyma 199, az újburgonya 169, a fejes káposzta 189, a lecsópaprika 269, a fürtös koktélparadicsom 319, míg a fehérszőlő 500 grammos kiszerelésben 479 forintba kerül.

(pénzcentrum)

 

 A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8114126875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása