ÉRDI SZÜLŐK, FIGYELEM!  Így kaphattok támogatást az iskolakezdéshez
2018. augusztus 08. írta: Cseri Pali

ÉRDI SZÜLŐK, FIGYELEM! Így kaphattok támogatást az iskolakezdéshez

iskikezdes.jpg

Már több tucat önkormányzat tette közzé oldalán azt a formanyomtatványt, amellyel iskolakezdési támogatást igényelhetnek a nagycsaládosok, tartósan beteg gyermeket nevelő vagy nehéz anyagi helyzetben élő szülők.

A legtöbb önkormányzat 5 és 20 ezer forint közötti összeggel segíti azoknak a gyerekeknek a beiskolázását, akik többgyermekes családban élnek, alacsony az egy főre jutó jövedelem, hátrányos helyzetűek, esetleg tartósan betegek - fontos feltétel, hogy a diák lakcíme az adott településen legyen.

Vannak azonban olyan települések, ahol jövedelemigazolást sem kérnek, csupán iskolalátogatási igazolást és a lakcím igazolását.

Érdemes tehát felmenni a helyi települési önkormányzat oldalára, és onnan letölteni az igénylőlapokat- írja az eduline.

Nálunk Érden iskolakezdési támogatást az önkormányzat honlapján a  Település támogatás menüpont alatt lehet igényelni. Az igényléshez a következőket kell mellékelni:

  •  iskolalátogatási igazolás, ha 14. életévét betöltötte a tanuló, vagy tárgy év szeptemberében kezdi az általános iskola 1. osztályát
  • óvodalátogatási igazolás
  •  bölcsődei igazolás.

Fotó: mti



Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3814168873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása