MICSODA ÖTLET: Érden is lehetnének hajléktalan idegenvezetők
2018. augusztus 19. írta: Cseri Pali

MICSODA ÖTLET: Érden is lehetnének hajléktalan idegenvezetők

hajlektalan-tv-modositas-index-hu_1.jpg

Érden is tarthatnának érzékenyítő túrákat a hajléktalanok, mi is lehetnénk kreatívak ilyen kérdésekben is. Megmutathatnák, milyen az ő szemükkel a város, milyen a sötét oldala.

Most új oldaláról ismerhetik meg az osztrák fővárost azok, akik részt vesznek a Shades Tours különleges idegenvezetésén, ezen ugyanis Bécsben élő hajléktalanok mutatják be a város „árnyékos" oldalát.

Egy ismeretlen világ tárul fel a bécsi Shades Tours résztvevői előtt. A lelkes, autentikus és szakértő túravezetők a hajléktalanok rejtett világába engednek átfogó betekintést az érdeklődőknek. A vezetést személyes történetek gazdagítják, és arra is fény derül, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük azoknak, akik otthon nélkül maradnak az osztrák fővárosban.

A projekt természetesen nemcsak a résztvevők szociális érzékenységét növeli, hanem az idegenvezetők számára is hasznos,hiszen segíti őket a beilleszkedésben és visszavezeti őket a munkerőpiacra. Munkájukért nem csak fizetést kapnak, hanem motivációt és önbizalmat is szereznek általa. A Shades Tours több bécsi szociális intézménnyel is együttműködik, többek között a Városi Iskolatanáccsal (Stadtschulrat) és a Bécsi Szociális Alappal (Fonds Soziales Wien).

A vezetéseket németül illetve angolul tartják. A túra nagyjából 2–2,5 óra hosszú, 15 euróba kerül fejenként és előzetes regisztrációhoz kötött.

(turizmus)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2614190161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása