T. MÉSZÁROSNAK AZÉRT VAN BŐR A KÉPÉN! Augusztus 20 alkalmából is Münchhausen bárót játszik!
2018. augusztus 20. írta: BoldogÉ

T. MÉSZÁROSNAK AZÉRT VAN BŐR A KÉPÉN! Augusztus 20 alkalmából is Münchhausen bárót játszik!

tmeszaros-csukalib-hu-sokszor.jpg

Megemlékezünk arról, hogy az idei évben immár negyven éve, hogy Érdet várossá nyilvánították, vagyis megkapta a városi rangot.

Akkor már régóta Európa legnagyobb falujaként tartották számon a települést, amely kevés városi funkcióval rendelkezett, de már akkor is egy hatalmas agglomerációs településnek számított.

Szuper lett volna, ha a jelenlegi polgi megtette volna azt a gesztust, hogy az Érdért sokat tévő embereket- pártállástól függetlenül- egy ünnepség keretében összehívja.

Ezzel szemben a helyi sajtóhűbéresek által működtetett oldalon ebből az alkalomból inkább fényezték és róla írtak, már-már Münchausent megszégyenítő dolgokat.

Nyilván azt nem várjuk el tőlük, hogy 12 év városvezetést mérlegre tegyenek (T. Mészáros ennél lényegesen hosszabb ideje van döntéshozó pozícióban), de azt igen hogy ekkora blődliségtől kíméljék meg az olvasókat, ha már elképesztő mennyiségű pénzt öntenek ide.

Azt mondja a polgi:

“Tudjuk, hogy mi kell az itt élőknek: jó út- és járdahálózat, kiváló intézményrendszer, kiépített felszíni vízelvezetés, működő szolgáltatói hálózat.”

Ez teljesen igaz, ilyenkor persze egy újságírónak nevezhető ember rákérdezne nála, mit terveznek a jelenleg már elkészült kontár munkákkal kapcsolatosan.

Aztán persze átváltanak Münchhausen-i magasságokra:

“Viszont azt is látni kell, hogy hamarosan itt fog élni százezer ember, akinek munkahelyet kell biztosítanunk.”

Esetleg, aki lejegyezte a mondanivalót, finom köhintéssel jelezhette volna, hogy kedves polgi, ekkora hülyeséget azért ne.

Aztán folytatja (Vigyázat, Érdmost idézet):

“Ma szinte minden felnőtt ember Budapestre, vagy más városba jár el dolgozni, mert Érden csak a tíz százalékuk kap állást. Ha viszont megépítjük az ipari parkunkat és további mintegy tizenötezer munkahelyet tudunk teremteni, akkor lesz annyi iparűzési adóbevételünk, amiből lehetőségünk adódik majd további munkahelyeket teremteni, amelyek a szolgáltatói bázist alkotnák; és akkor mondhatjuk azt, hogy van körülbelül 6-8 milliárd forint plusz bevételünk, amelyek a biztonságos működés feltételei. Hiszem és remélem, hogy mindezt rövidesen elérjük!”

Ehhez csupán annyit tennék hozzá, hogy jelenleg Érd iparűzési adó bevétele kb. másfél milliárdos nagyságrendű, ehhez képest az említett mérettel Érd az egyik legtöbb ilyen jellegű adóval rendelkező városok közé emelkedne.

Feltehetjük a kérdést, ezzel a vezetéssel van-e esély ezt elérni?

Mi csak azt a régi cikkünket citálnánk ide válaszként, amelyben Bács alpolgármester egy névjegy felmutatásával próbál egy 200 Milliárdos beruházást elhitetni.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1714191241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása