HÜLYE ÖTLETEK CINIKUS KORMÁNYA: Az önéletrajzuk megírásában segítenének a közmunkásokon Érden is
2018. augusztus 28. írta: Cseri Pali

HÜLYE ÖTLETEK CINIKUS KORMÁNYA: Az önéletrajzuk megírásában segítenének a közmunkásokon Érden is

kozmunkas.jpg

Az álláskeresők segítséget kapnak önéletrajzuk megírásában, képességeik meghatározásában - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium államtitkára kedden, aki arról beszélt, hogy a következő másfél évben 50 ezer embert vezetnének vissza az elsődleges munkaerőpiacra. Reméljük, hogy nem ez lesz a pilot-program központi eleme.

A megváltozott piaci körülmények miatt átalakítják a munkaügyi központok foglalkoztatási osztályainak működését, a pilot-program célja, hogy a következő 1-1,5 évben közel 50 ezer embert vezessenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, a programban az álláskeresők segítséget kapnak önéletrajzuk megírásában, képességeik meghatározásában. Ezáltal a foglalkoztatási osztályok munkatársai az álláskeresőket végzettségük, illetve készségeik és képességeik alapján tudják kapcsolatba hozni a számukra megfelelő munkáltatóval.

Az államtitkár elmondta, hogy a rendszer átalakítását a pilot-program keretében először csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú Bihar megyében indították el, a későbbiekben terjesztik ki az egész országra- írja a portfolio.hu.

Most komolyan, ennyi tellett a kormány szakembereitől? Ez akkora cinizmus, hogy a Marson is megérzik a szagát, ráadásul teljesen haszontalan és dilettáns ötlet. Valószínűleg a munkanélkülieknek és a közfoglalkoztatottaknak nem az a legnagyobb gondjuk, hogy nem tudnak önéletrajzot írni, vagy nincsenek tisztában a saját képességeikkel. Hanem, hogy piacképest tudást szerezzenek, könyörgöm! A munkaügyi központoknak erre kellene a legjobban fókuszálniuk, nem ilyen alibi programokra, hogy segítünk megírni az önéletrajzod, igaz állást nem találsz sehol, de lesz tuti cv-d! Jézusom, és ezt még komolyan is gondolják.

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1314208145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása