Pályázat családbarát szülészetek kialakítására. Nem alap, hogy így működik minden kórházban?
2018. szeptember 18. írta: Cseri Pali

Pályázat családbarát szülészetek kialakítására. Nem alap, hogy így működik minden kórházban?

cs_szul.jpg

Azért kicsit a pikáns a dolog, nem értjük miért kellene pályázni családbarát szülészetek kialakítására.  Nem alap, hogy mindegyik szülészet olyan?

Október 15-ig pályázhatnak a kórházak a családbarát szülészetek kialakítását célzó pénzügyi támogatás első ütemére - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.

Nagy Anikó elmondta, erre a célra 7,9 milliárd forint állami forrás áll rendelkezésre, amelyből idén 3 milliárd forint, jövőre mintegy ötmilliárd a keretösszeg.

A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várják, ahol szülészeti fekvőbeteg-szakellátást nyújtanak, rendelkeznek perinatális intenzív centrummal, és céljuk egy családbarát, családközpontú szülészet, valamint koraszülött ellátás kialakítása.

A fejlesztések során pályázni lehet a szülőszobák, gyermekágyas szobák és az ahhoz tartozó helyiségek, így mosdó, öltöző, zuhanyzó felújítására, alternatív szüléstámogató helyiség kialakítására és felszerelésére, a látogatásra alkalmas helyiségek családbaráttá alakítására, és egyéb korszerűsítésekre, például beltéri nyílászárók cseréjére, festésre, mázolásra, burkolatcserére. Az elnyert támogatásról november 10-ig értesítik az intézményeket, a vállalt beruházásokat 2020. június végéig kell befejezni.

A tapasztalatok szerint a pozitív szülésélmény elősegíti a későbbi gyermekvállalást, s ehhez kíván hozzájárulni a családbarát szülészet program is.

(MTI)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4514246711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása