ÉLETVESZÉLYES “KIHÍVÁS” TERJED A FIATALOK KÖZÖTT
2018. október 03. írta: Cseri Pali

ÉLETVESZÉLYES “KIHÍVÁS” TERJED A FIATALOK KÖZÖTT

kihivas-768x432.jpg

Brutális “játék” terjed a fiatalok között. A kamaszok kifekszenek az út közepére, kvázi az autók elé, és amikor jön egy kocsi, az utolsó pillanatban gyorsan felpattannak és elugranak előle, ezt videóra veszik és feltöltik a Facebookra, esetleg élőben közvetítik az egészet.

Az úgynevezett netes kihívások nem ismernek határokat a fiatalok között, eddig is voltak már hajmeresztő ötletek és most is egy rémesen veszélyes kihívás lett a divat. Nagyon oda kell figyelnünk a gyermekeinkre, mert az a rossz hírünk, hogy bizony ez a szülők felelőssége is.

“Táncoltak, sőt le is feküdtek egy forgalmas út közepére  közben pedig egymást videózták –, amikor pedig közeledtek az autók, gyorsan felpattantak, szinte az utolsó pillanatban. Mindez egy internetes kihívás része volt – számolt be az RTL Híradó. “

Az interneten időről időre újabb és újabb úgynevezett kihívások jelennek meg, ezekben az emberek olykor egyáltalán nem veszélytelen feladatokat teljesítenek, amelyeket aztán mások is leutánoznak, és ők is feltöltik a netre.

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a legkiszolgáltatottabb helyzetben a kamaszok vannak. Ez az a korosztály, amely leginkább keresi a visszajelzést, az elismerést úgy a csoport tagjai, mint bárki részéről, amit a közösségi médiában nagyon gyorsan megkap.

Ezért fontos, hogy a szülők minél többet beszélgessenek a gyermekeikkel a közösségi média veszélyeiről, és időben ismerjék fel, ha a gyermekükben túlzott a megfelelési kényszer a kortársai felé, mert sok esetben ez negatív elvárásokban nyilvánul meg.

Forrás: nlcafe, RTL Klub

 

Fotó: nlcafe

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7914279577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása