ÉRDIEK, NAGYON FIGYELJETEK: Jelek, amelyekből kiderül, hogy be akarnak törni a házatokba
2018. október 05. írta: Cseri Pali

ÉRDIEK, NAGYON FIGYELJETEK: Jelek, amelyekből kiderül, hogy be akarnak törni a házatokba

betoro.jpg

Ezeket a trükköket Érden is használhatják a tolvajok, ha be akarnak törni a lakásunkba, mindenki legyen legalább annyira szemfüles, mint ők.

Mindenki félti az otthonát, ám sajnos sokszor a riasztók sem fognak ki az ügyes betörőkön. A brit rendőrség most közzétette, melyek a tolvajok leggyakoribb trükkjei, melyekre érdemes figyelni a lakástulajdonosoknak.

A brit rendőrség szerint a legtöbb ember elmegy azok mellett a jelzések mellett, amelyek valójában nem véletlenül kerülnek a házunk vagy lakásunk közelébe, hanem tolvajok hagyják ott őket. Ezekkel jelölik meg például, hogy van-e kutya a házban, hol található a riasztó berendezés vagy egyszerűen csak azt, hogy oda érdemes betörni.

A The Sun cikke szerint például piros krétával jelzik azt, ha nagyobb kutya található a házban, így ha valaki a járdán vagy kerítésen ilyen jelzést talál, feltétlenül jelezze a rendőrségnek.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a kulcslyukra ragasztott cellux is arra enged következtetni, hogy célpontá váltunk, hiszen ha az ember be akar menni a lakásába, le kell vennie a ragasztót. Ha viszont nyaral, a cellux másnap is ott lesz, így a betörő tudja, hogy nem zavarják majd meg munka közben a hazatérő lakók. A szemeteskukára ragasztott matrica is egyértelmű jel lehet, de az is, ha az autónk szélvédőjén vagy ablaktörlőjén ruhadarabot találunk.

(life)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1014283693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása