TÚL SOKAT KÉR A VOLÁNBUSZ AZ ÉRDI HELYI JÁRATOKÉRT! Eredménytelen lesz a pályázat
2018. október 24. írta: BoldogÉ

TÚL SOKAT KÉR A VOLÁNBUSZ AZ ÉRDI HELYI JÁRATOKÉRT! Eredménytelen lesz a pályázat

buszjarat-erd-wikipedia.jpg

Következő, holnapi közgyűlésén fogja az érdi képviselőtestület tárgyalni a helyi közösségi közlekedéssel kapcsolatos pályázat eredményét.

Nem történt meglepetés, mindössze a Volánbusz adott ajánlatot a helyi tömegközlekedés ellátására kiírt pályázat keretében, derül ki az önkormányzati előterjesztésből.  

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése június 28-ai ülésén döntött “Az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás közszolgáltatási szerződés keretében történő ellátására” nevet viselő pályázat kiírásáról. A határozatban foglaltak szerint a pályázat benyújtásának határideje október 16. napja volt.

Az egyetlen pályázó Volánbusz által igényelt, a szolgáltatás ellátásáért az önkormányzat által fizetendő ellentételezés nettó mértéke egy naptári évre vetítve: 92.236.737,- Ft lenne a benyújtott ajánlat szerint. Évente az indexálás cég által javasolt mértéke (az áremelés mértékét a KSH által a tárgyévet megelőző évre megadott inflációs ráta %-ában kell megadni) 3,1 % lenne.

A benyújtott anyag szerint a jelenleg érvényes jegy és bérletárak nem változnának, valamint ahogy eddig, az érdi személyszállítási közszolgáltatást, a helyközi szolgáltatás keretében látnák el.

Az ajánlatot tevő cég megfelel a feltételeknek, azonban van egy óriási gond, ugyanis a pályázatban megjelölt ellentételezés összege az önkormányzat számára nem áll rendelkezésre.

Mindezekre tekintettel az előterjesztés szerint a pályázati eljárást eredménytelennek akarják nyilvánítani, és a hatályos közszolgáltatási szerződést két év határozott időre, azaz 2019. január 1. napjától 2020. december 31. napjáig, a meglévő feltételekkel kötnék újra.

Egyszóval indul az alkudozás, mert valakinek ki kell fizetni a cechet, ha nem akarnak a jelenleginél rosszabb színvonalú buszközlekedést az illetékesek Érden.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8214320097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása