KATTAN A BILINCS, VAGY DIÁKCSÍNY? Így látja egy érdi zsaru
2018. november 28. írta: Cseri Pali

KATTAN A BILINCS, VAGY DIÁKCSÍNY? Így látja egy érdi zsaru

zsaruk.jpg

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója tartott előadást a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola hetedik osztályosainak

Az iskola rendőre 2018. november 26-án tartott dupla tanórás foglakozást a gyerekeknek. A tanulók interaktív módon szerezhettek ismereteket a korosztályuk körében elkövetett diákcsínynek vélt bűncselekményekről. A csoportok a foglalkozás során feladatsoron keresztül oldották meg a helyzeteket, melyeket filmeken keresztül ismerhettek meg. Minden egyes bűncselekménynél választ adtak az alábbi kérdésekre.

Ki az áldozat? Ki az elkövető? Miért történt? Hogyan történt? Milyen volt a magatartása az áldozatnak? Milyen volt a magatartása az elkövetőnek? Mik azok a pontok, ahol észre kell venni, hogy ilyet nem szabad csinálni? Hogyan kerülhető el?

A válaszokkal a megelőzési szakember rávezette a gyerekeket, hogy felismerjék a veszélyhelyzeteket és arra is, hogy mit kockáztatnak, ha azokat nem kerülik el.

Néhány bűnmegelőzési tanács gyerekeknek:

  • Táskát nyilvános, forgalmas helyen (áruházak, piacok stb.), tömegközlekedési eszközökön szorosan fogd magad előtt, értékeidet ne hagyd szem előtt!
  • Az értékesebb ékszereid, telefonod rejtsd el a ruházat alá, ne mutogasd!
  • Ne nyiss ajtót idegeneknek!
  • Sötétedés után lehetőleg kerüljétek az elhagyatott, néptelen, kivilágítatlan helyeket!

Fotó: police.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1814400358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása