BABAKÖTVÉNY: Érden is egy nap maradt az állami támogatás igénylésére
2018. december 27. írta: Cseri Pali

BABAKÖTVÉNY: Érden is egy nap maradt az állami támogatás igénylésére

babakotveny.jpg

Legkésőbb holnap délig kell a babakötvényhez tartozó Start számlára pénzt utalni ahhoz, hogy igénybe lehessen venni a maximum 6 ezer forintos éves állami támogatást - írja a Pénzügyminisztérium mai közleményében.Az éves befizetés után járó állami támogatás mellett, a kötvény infláció feletti prémiumot is biztosít, mellyel az aktuális kamat jelenleg 5,4 százalék. A közlemény kitér arra is, hogy a babakötvényre bármekkora havi összeg elhelyezhető, és akkor sem történik semmi, ha néhány havi vagy éves befizetés kimarad.

Az állami támogatás az éves befizetés tíz százaléka, de maximum hatezer forint. Ha azonban a befizetés nem érkezik meg a Babakötvényhez tartozó Start számlára 2018. december 31-ig, akkor az idei támogatás elveszik. Ezért érdemes minél előbb elutalni az erre szánt összeget. Tekintettel arra, hogy idén az utolsó munkanap december 28-a, és a banki átutalások jellemzően aznap teljesítésre kerülnek, így legkésőbb péntek délig célszerű elindítani az utalást.

A megtakarítások állománya átlépte az 51 milliárd forintot, ez jelentős, harminc százalékot meghaladó, növekedést jelent a tavalyi 38 milliárdos állományhoz képest. A babakötvény bevezetése óta a szülők, a nagyszülők,illetve más hozzátartozók már több mint 165 ezer Start értékpapírszámlát nyitottak. A megtakarításhoz a Start-számlatulajdonos fiatal a nagykorúvá váláskor, vagyis a 18. életévének betöltése után juthat hozzá.

(portfólió)

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6714517078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása