JÖN A SARKVIDÉKI LEVEGŐ ÉS HELYENKÉNT A HÓZÁPOR! Részletes időjárás jelentés hétvégéig!
2019. január 01. írta: BoldogÉ

JÖN A SARKVIDÉKI LEVEGŐ ÉS HELYENKÉNT A HÓZÁPOR! Részletes időjárás jelentés hétvégéig!

havasszelvedo.jpg

Sarkvidéki eredetű levegő érkezik az ország felé, jelentősen visszaesik a hőmérséklet - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely szerdára több megyére figyelmeztetést is kiadott az erős szél miatt.

Mesterházy András meteorológus kifejtette: a most következő éjszaka erős hidegfront vonul át Magyarország felett. Többfelé kell csapadékra számítani: eleinte döntően eső, majd az éjszaka második felében egyre többfelé havas eső, havazás, délnyugaton esetleg ónos eső is várható. Emellett megerősödik a szél is. A Dunántúl északi felén viharos széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint szerdára az erős szél miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ma estig többnyire erősen felhős lesz az ég. Észak felől egyre több helyen várható csapadék: főként eső, de északkeleten és keleten havas eső, hó is hullhat. A délnyugati szél az ország északi felében megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet késő este -1 és +6 fok között alakul.

Az éjszaka második felében mindenütt felszakadozik, majd hajnalban északon ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Összességében több helyen számíthatunk esőre, kezdetben keleten, északkeleten, később már másutt is havas esőre, hóra, délnyugaton esetleg ónos esőre. Az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérik erős, a Dunántúl északi részén és a főváros térségében néhol viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban -2, +3 fok között alakul.

Hajnalra csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen eshet.

Szerdán felhőátvonulásokra számíthatunk, a gyorsan vonuló gomolyfelhőkből elszórtan zápor, hózápor kialakulhat. Az éjszaka során északnyugatira fordul, nagy területen megerősödik, és főként a Sopron-Szeged széles sávban viharossá is fokozódik a szél. Viharos széllökésekre napközben is számítani kell, kiemelten záporok, hózáporok közelében. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtök: Erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást. Helyenként hózápor valószínű. Az északnyugati, északi szél erős, elsősorban a Dunántúlon többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható.

Péntek: Erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást, néhol fordulhat elő hózápor. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -3 fok között várható.

Szombat: Borult lesz az ég. Országszerte várható csapadék: a havazás mellett a Dunántúlon havas eső, eső is valószínű. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -4 fok között alakul.

Vasárnap: Felszakadozik, de jelentősen nem csökken a felhőzet. Elszórtan kisebb havazás, hózápor még kialakulhat. Az északnyugati, északi szél többfelé erős lesz, ezért helyenként hófúvásra is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között várható.



írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7514526998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása