MÁTÓL, HA BEUGRIK ÉRDEN EGY BOLTBA! Ez vár január 1-től Önökre
2019. január 01. írta: BoldogÉ

MÁTÓL, HA BEUGRIK ÉRDEN EGY BOLTBA! Ez vár január 1-től Önökre

vasarlas-hazipatika-com.jpg

Röviden összeszedtük, mi változik a mai naptól, ha vásárol vagy bevásárolni indul.

Akik szeretik a tejet, azok most rögtön jobban járnak, mert csökken az UHT és az ESL dobozos tejek ára, 2019-től mindkét terméken a legalacsonyabb, 5 százalékos forgalmi adó lesz érvényben. Természetesen ez nem garantálja, hogy mondjuk márciusban is olcsóbb lesz még a tej.

Nem viszik túlzásba, így nem a nyugdíjasok fogják a fogyasztást ösztönözni, ugyanis a nyugdíjak 2,7 százalékkal az év elejétől. Hasonlóan szolidra sikerült, hogy a minimálbér 149 ezer forintra nő, a garantált bérminimum pedig 195 ezer forintra.

Akik utálják a tejet és lehúznának egy jó dobozos kólát, azok “anyáznak egy sort”, ugyanis az úgynevezett népegészségügyi kockázatot jelentő italok és ételek (ilyenek pl. cukros üdítők, chipsek, csokoládék, szeszes italok) esetében átlagosan 20 százalékkal nő a népegészségügyi termékadó mértéke.

Viszont ha most akarsz a motorkerékpárt vennit, akkor spórolhatsz mától, ugyanis csökken a regisztrációs adó.

Lényegesen nagyobb kört érint, hogy a netes fizetések ösztönzése miatt, az elindított utalások 20 ezer forintig a lakosság számára mentesülnek a tranzakciós illeték alól.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5814526200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása