ÉRDEN ÖSSZEFOGNAK-E IGAZÁN A PÁRTOK, A SZAKSZERVEZETEK ÉS A LAKOSSÁG ? Lesznek kreatív tiltakozások a rabszolgatörvény ellen?
2019. január 02. írta: Cseri Pali

ÉRDEN ÖSSZEFOGNAK-E IGAZÁN A PÁRTOK, A SZAKSZERVEZETEK ÉS A LAKOSSÁG ? Lesznek kreatív tiltakozások a rabszolgatörvény ellen?

sztarjk.jpg

Indul a tüntetések hónapja, kíváncsiak leszünk, hogy ténylegesen összefognak-e a civilek, szakszervezetek és az ellenzéki pártok?

Vajon túl mernek-e menni azon a határon, hogy kimegyünk tüntetni, beszédet mondanak néhányan, és szépen hazamegyünk várni a csodát.

Lesz-e valóságos nekibuzdulás, például egész pályás útlezárás, hidak lezárása, vagy cégek, ipari parkok körbezárása, amelyek valóságosan megbénítanak 1-1 területet. Sokan azt mondták és mondják, hogy hiba volt nem folytatni a megmozdulásokat a karácsony miatt, pont az ünnepek alatt kellett volna bekeményíteni. és megmutatni, hogy a nép nem hagyja magát. Most már mindegy, de nagyon gyorsan össze kell kapni magukat a szervezőknek, hogy tényleg legyen értelme az egésznek.

Érden is kellene pár megmozdulás januárban a szakszervezetek tényleges bevonásával, esetleg rákapcsolódni a fővárosi tüntetésekre, országosan összehangolni a megmozdulásokat, ami hatalmas feladat. Talán ez az utolsó pillanat, amit meg kell, hogy ragadjanak az eddig súlytalan ellenzék és a szakszervezetek.

Lesz is 12 tüntetés a hónapban a rabszolgatörvény ellen.

Budapesten is több tüntetést tartanak, de számos vidéki városban is megmozdulnak az emberek a rabszolgatörvény ellen, illetve az ellenzéki pártok 5 pontját támogatva az év első napjaiban. Olyan városok kapcsolódnak be a tüntetéshullámba, mint Szeged, Komló, Szolnok vagy Tapolca.

Január 2-án a Párbeszéd önkormányzati képviselője, Váradiné Naszály Márta szervez délelőtt 10 órára tiltakozást a miniszterelnök Várba költözése ellen.

3-án Szeged kapcsolódik be a tiltakozásokba. Helyi civil szervezetek és az összes ellenzéki párt szervez közösen tüntetést Védjük meg Szeged címmel, amit Botka László polgármester is támogatott a Facebook-oldalán. 17 órától a Dugonics téren gyülekeznek majd a tiltakozók.

4-én Pécsen, Szombathelyen és Gödöllőn tartanak majd tiltakozásokat. Pécsen a Momentum szervezésében 18 órától kerül sor tüntetésre, Szombathelyen 17 órától helyi civil szervezetek és pártok tiltakoznak majd a Domus áruháznál, míg Gödöllőn magánszemélyek kezdeményezésére több ismertebb ellenzéki politikus lép fel majd egy vonulásos tüntetésen, amely az Alsóparkból, a Világfa mögül indul majd.

De 4-én a Vasas szakszervezet is tart majd félpályás útlezárást Pápán. 12-15 óráig tart majd a lezárás, az autók 11.30-kor találkoznak az Aldi parkolójában.

5-én az év első várhatóan nagy tüntetését délután 2 órától a Hősök terén tartják majd. Eddig több mint 30 ezren jelezték, hogy ott lesznek vagy érdeklődnek az esemény iránt.

De 5-én nem csak Budapesten lesz tüntetés. Debrecenben 18 órától a Piac utcában helyi civilek szervezésében, Szolnokon 15 órától a Szolnoki tiszai hajósok terén a helyi ellenzéki pártok, 15 óra 45 perctől Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren, Komlón 15 órától a Zrínyi téren a Momentum, Tapolcán 14 órától a Fő téren, Cegléden pedig 17 óra 30 percről a Szabadság téren a Kétfarkúak szervezésében tartanak majd tüntetést.

7-én pedig újra a Vár lesz a helyszín Budapesten, ahol 12 órától tüntetnek majd ismét Orbán Viktor beköltözése ellen.

Ez mind rendben van, de kellenek még a kreatív ötletek a tüntetéseken kívül.

Mint nemrég írtunk róla,  itt az ideje, hogy békés, de határozott fellépéssel elkezdjük támadni a gazdasági háttérországot. Ott kell támadni, ahol igazán fáj – a pénztárcánál!

Olyan akciókat kell csinálni, amelyek hasonló eszközökkel a Fidesz gazdasági háttérországát támadják, amely pénzt vesz el tőlük.

Most zajlik a francia sárgamellényes tünetők akciója!

Az egész országban rendszeresen zárnak le főutakat, autópályákat, forgalmi csomópontokat, megbénítva ezzel a forgalmat. Mert ez valóban fáj az országnak. Nem csak közlekedést bénítják meg, hanem a kereskedelmet is. Ugyanígy rendszeresen megnyitják a fizetős autópályák kapuit, hogy ingyen lehessen azokat használni: ez is fáj, mert pénzt vesz el.

A sárgamellényes mozgalom valódi erejét nem az a néhány betört kirakat mutatja. Macronnak nem csak azért kell sürgősen lépéseket tennie, mert politikailag kínos számára, hogy ekkora tiltakozások vannak a kormányzása alatt, hanem főleg azért, mert ha nem békíti meg sürgősen a tüntetőket, akkor úgy elszalad a költségvetési hiány, és olyan mértékben torpan meg a gazdasági növekedés Franciaországban, hogy abba bármely kormány belebukna a világon.

Ugyanezt kéne elérni a Fidesznél is. A gazdaságnak fájó blokádokat kell felállítani az egész országban. El kell érni, hogy az Orbánt támogató gazdasági érdekcsoportok a saját működésük zavartalanságát csak akkor lássák biztosítottnak, ha Orbán lemond.

Ha eljutunk odáig, hogy a sztrájkok és az állandóvá váló útblokádok akadályozzák a gyárak normál működését, és csak Orbán lemondásával lehet újra békét teremteni, akkor ugyanazok az érdekcsoportok, amelyek most Orbán mögött állnak, mert benne látják a sikeres működés kulcsát, szembe fognak vele fordulni: mert ha választaniuk kell a pénz és bármi más között, akkor mindig a pénzt választják.

plakátkampányokat, a propaganda médiát.

Ilyen akcióra is volt példa az utóbbi időben:

Az USA-ban bevett technika, hogy a bejárat előtt egy kis csoport (5-10 fő), táblákkal a kezükben körbe-körbe sétál. Nem akadályozzák a bejutást, bőven elég a számukra, hogy zavart keltenek: gondoljunk csak bele, mennyire csökken egy cég forgalma, ha a bejárat előtt folyamatos zavar van, mennyivel kevésbé térnek be ilyenkor az ügyfelek és mennyivel szívesebben választják ilyenkor az egyik konkurenst, ahol béke van.

Ha elfogy a pénzük, akkor a hatalmuk is összedől: a lényeg, hogy tudatosan válasszuk ki a célpontokat és oda üssünk, ahol tényleg fáj.

(forrás: Mérce)

 

Fotó: mti

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8814528226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása