ÚJRA KEMÉNYEN TÁMAD A TÉL: Erős havazások, hótaposó-repesztő mínuszok jöhetnek
2019. január 23. írta: Cseri Pali

ÚJRA KEMÉNYEN TÁMAD A TÉL: Erős havazások, hótaposó-repesztő mínuszok jöhetnek

hobizony.jpg

Ma a nap nagy részében borult lesz az ég. Reggelig, kora délelőttig többfelé lehet havazás, majd előbb a déli megyékben, délután északon is megszűnik a tartós csapadék, és inkább már csak elszórt hószállingózás, hózápor fordulhat elő. Délután délkeleten a felhőzet is felszakadozhat. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között várható, délkeleten, délen valószínű olvadás. Késő estére -6, -1 fokra hűl le a levegő. Este is folytatódik a havazás, a csapadékzóna egyre beljebb kerül és folyamatosan észak, északkeleti irányba tart. A Dunántúl és a Dél-Alföld mellett hajnaltól már középen és az Észak-Alföldön is havazik. A reggeli órákban pedig az északi, északkeleti tájakat is eléri a hóesés. Napközben dél felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, estére/késő estére kivonul az országos a havazást okozó csapadékzóna. Az összegzett friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár 15 cm mennyiséget is elérheti.

Csütörtökön Többnyire erősen felhős lesz az ég, a keleti megyékben lehet vékonyabb a felhőzet. Helyenként, főként a Dunántúlon várható hózápor, havazás. Az északkeleti szél az Alföld északi felén időnként megélénkül, hajnalban néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek. Több helyen - inkább reggel, délelőtt - valószínű havazás, keleten, délkeleten inkább havas eső, eső lehet. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős széllökések kísérhetik, amely hófúvást okozhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű.

(met)

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4214583498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása