ELFOGTÁK AZ “EGYMILLIÓS”, ÉRDI UNOKÁZÓS CSALÓKAT! VIDEÓN, akik egyetlen nap alatt lebuktak
2019. január 24. írta: BoldogÉ

ELFOGTÁK AZ “EGYMILLIÓS”, ÉRDI UNOKÁZÓS CSALÓKAT! VIDEÓN, akik egyetlen nap alatt lebuktak

Pest megyei rendőrök,  többek között érdi rendőrök is, összehangolt akció keretében azonosította és elfogta azt a két férfit, akik a csalás bűntett elkövetésével gyanúsíthatóak.

A nyomozás adatai szerint a 18 éves illetve a 33 éves férfi, valamint ezidáig ismeretlen tettestársuk tegnap 17 óra 30 perc és 19 óra között három érdi időskorú sértettet vezetékes telefonon felhívott, magát a sértett unokájának, rokonának kiadva. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet okozott és a kár megtérítésére egy nagyobb összeget kellene átadnia a felhívott lakásán megjelenő ismerősének. Két sértettnek gyanús volt a hívás, ezért letették a telefont. A harmadik sértett azonban elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója, beleegyezett a kért "gyors pénzügyi segély" címén kialkudott összeg átadásába.

Ezt követően N. Csaba és N. Kálmán megjelent a sértett lakóhelyén, ahol N.  Kálmán a kicsalt több mint egymillió forint értékű külföldi valutát átvette, majd a helyszínről távoztak. A két férfi a pénzt egy budapesti valutaváltóban forintra váltotta, ahol őket a rendőrök tetten érték és elfogták.

A lőrinci és pásztói férfit a rendőrök előállították az Érdi Rendőrkapitányságra és - őrizetbe vételük mellett - csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására. Harmadik társukat még keresik a rendőrök.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1114586904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása