ÉLESBEN INDUL A TESZT, AMIVEL A JELENLEGI GÁZKAZÁNOKAT VÁLTJÁK KI! Nincs károsanyag kibocsátás
2019. február 10. írta: BoldogÉ

ÉLESBEN INDUL A TESZT, AMIVEL A JELENLEGI GÁZKAZÁNOKAT VÁLTJÁK KI! Nincs károsanyag kibocsátás

kondenzacioskazan_1.jpg

Élesben tesztelik a gázkazánok kiváltására képes új technológiát.

Hollandiában, Rozenburgban márciusban elindul egy kísérlet, amelyben 25 ház központi fűtését a földgáz helyett részben hidrogénkazánokra állítják át. Egyelőre csupán a hő 8 százaléka származik a hidrogén elégetéséből, mert a jelenlegi szabályok ennyit tesznek lehetővé - számolt be a G7

A teszt azonban így is jó lesz arra, hogy az újabb, sokkal zöldebb technológia működését élesben is megnézzék. A gázszolgáltató azt akarja bemutatni, hogy a hidrogénes technológia elérte azt a szintet, amikor már nagyobb léptékekben is gondolkodni lehet a felhasználásában. Ez pedig azért lehet jó, mert a környezetbarát hidrogén idővel teljesen leválthatná a fosszilis energiaforrásnak számító földgázt.

Egy hidrogénkazán méretre és kinézetre is megtévesztésig hasonlít a hagyományos gázkazánokhoz, ami részben nem véletlen:

“a technológiának pont az az egyik legnagyobb előnye, hogy a gázhálózathoz könnyen csatlakoztatható.”

Elvileg nem kell új infrastruktúrát kiépíteni ahhoz, hogy a földgáztól egy háztartás megszabaduljon, de persze a fő probléma még fennáll: a vezetékből egyelőre nem hidrogén jön. A holland kísérletben résztvevők szerint azonban könnyen elképzelhető, hogy idővel teljes hálózatrészeket állítanak majd át hidrogénre.

A rozenburgi kísérlet 100 százalékban környezetbarát, mert a kazánokba érkező hidrogént vízből állítják elő, az elektrolízishez pedig szélerőműből veszik az áramot. Így végső soron a teszt károsanyag-kibocsátása nulla lesz.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2514617998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása