A 7,5 MILLIÁRDOS NAP: Kiderült, mikor lesz a magyarországi EP-választás
2019. február 11. írta: Cseri Pali

A 7,5 MILLIÁRDOS NAP: Kiderült, mikor lesz a magyarországi EP-választás

ep.jpg

Bár Áder János köztársasági elnök még nem írta ki az európai parlamenti választás időpontját, már lehet tudni mikor lesz a szavazás - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke az InfoRádiónak. Az iroda már elkezdte a felkészülést az európai parlamenti (EP) választásra. Elvégezték a szavazókörök felülvizsgálatát is. Bár Áder János köztársasági elnök még nem írta ki a szavazás időpontját, már lehet tudni, hogy mikor lesz. Május 26-án lesz a választás, mivel az uniós szabályozás meghatároz egy időintervallumot, Magyarországon pedig hagyományosan vasárnap tartjuk a voksolásokat - mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke az InfoRádiónak.

Változtak a szavazás egyes szabályai is, ezekkel főleg az átjelentkezéssel kapcsolatos problémákat igyekezett kezelni a jogalkotó. A választást megelőző péntek helyett szerda délutánig lehet a kérelmet benyújtani, így a hivatalnak több ideje lesz feldolgozni a dokumentumokat.

Az EP-választáson is lesz lehetőség levélben szavazni azon magyar állampolgároknak, akik unión kívüli államban élnek - mondta Pálffy Ilona. A májusi EP-választásra mintegy 7,5 milliárd forintot biztosít a magyar költségvetés.

(napi)

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6114620702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása