NEVETSÉGES SZTRÁJK A KÖZSZFÉRÁBAN! Vajon Érden sztrájkolnak?
2019. március 14. írta: Cseri Pali

NEVETSÉGES SZTRÁJK A KÖZSZFÉRÁBAN! Vajon Érden sztrájkolnak?

kozzsolga_mti.jpg

Minden tiszteletünk a sztrájk intézményének, de ennél a mostaninál viccesebbet kevesebbet láttunk mostanában.

Azért az milyen már, hogy munkabeszüntetnek a közszolgák, de hogy hol az titok? Legalább az érintettek “vágják”, hogy sztrájkolnak, vagy még nekik se mondták meg. Komolyan ez most micsoda? Bujkáló-sztrájk?  Nem gondolják úgy, hogy lejáratják az egészet, még azokat az eredményeket is, amelyeket más ágazatokban elértek? És így akarják, hogy csatlakozzanak az emberek?

Mára több fővárosi kerületben, egy megyei jogú városban és számos településen sztrájkba lépnek a közszolgák.

A szociális ágazat is sztrájkba lépett volna, azonban sikerült valamiféle megegyezés félével elkerülni ezt. A szakszervezet minden ágazatra vonatkozóan más-más követelésekkel lépett fel. A konkrét települések neve titok.

Március 14-én egész napos sztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). Az MKKSZ háromszor 12 pontos követeléssorral állt elő.

Végül az utolsó pillanatban, szerdán is zajló tárgyalások a szociális ágazat tekintetében eredményt hoztak: a kormány megígérte, hogy április 30-ig megteremti a jogalapot, hogy megköttessen a kollektív szerződés a szociális ágazatban, illetve javaslatot nyújt be, hogy kidolgozzák a szociális ágazatban dolgozók bérfelzárkóztatási programját. Április 30-ig tehát a kormánynak be kell nyújtani a javaslatait.

Kaptak egy esélyt, utalt a kormányra Boros Péterné, az MKKSZ elnöke a hvg.hu-nak.

Cserébe a szociális ágazat sztrájkja elmarad-írja  portál.

Most tényleg, muszáj paródiába fojtani egy fontos érdekérvényesítő eszközt?

 

Fotó: mti

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9614687728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása