SZERINTED MINDEN ÉRDI SZAVAZHASSON? Jönnek a jobbnál jobb ötletek
2019. április 04. írta: Cseri Pali

SZERINTED MINDEN ÉRDI SZAVAZHASSON? Jönnek a jobbnál jobb ötletek

szavazas.jpg

Vannak olyan vélemények, amelyek szerint írni-olvasni tudáshoz kellene kötni a választójogot az országban. Szerintük ez elvárható ahhoz, hogy egy polgár kellő felelősséggel vegyen részt a közéletben.

Ezek az erők a javasolt szabályozást hasonlónak ítélték a Fidesz-kormány által bevezetett intézkedéshez, amely nyolc általános iskolai osztály elvégzéséhez kötötte a jogosítvány megszerzését.  

Nemcsak a tájékozottság hiánya jellemző ezekre az emberekre, mondják, hanem, hogy könnyen megvásárolható a szavazatuk.

Van olyan párt, ahol  az 1940 után születettek esetében szabná feltételül az írni-olvasni tudást, mondván, a második világháború idején nem minden településen volt biztosított az állami oktatás.   

Két évvel ezelőtt már nagyjából körbe is lőtték az ötlet kapcsán felmerülő megválaszolandó kérdéseket a polgárok, hogy milyen  “csodás” variációi bomlanak ki szemünk előtt annak, hogy ki mindenkit volna érdemes honfitársaink szerint kirekeszteni a szavazásból:

  • az öregeket, mert a nyuggerek folyton a kommunizmus után sóhajtoznak és Orbánt éltetik, valamint tönkreteszik “a gyerekeink” jövőjét (mellesleg döbbenetes méreteket ölt a nyugdíjas-ellenesség itthon!);
  • a retardált fiatalokat, akik odavannak a sci-fiért;
  • azokat, akik még “semmit nem tettek le az asztalra”;
  • azokat, akik másokat kirekesztenének a szavazásból;
  • a büdös nácikat;
  • mindenkit, aki “nem ide adózik” (külföldön dolgozik, munkanélküli, nyugdíjas, stb.);
  • ésatöbbi, ésatöbbi.

Ez csak az egyik probléma a felvetéssel.

A másik, amit szintén többen feszegetnek, hogy miért a szavazót büntetnék, miért nem a politikust vonják felelősségre, aki – teljesen függetlenül attól, hogy ki miért és hogyan voksolt rá – átverte a szavazókat, hazudik, csal és lop.

No, és arról már ne is beszéljünk, hogy hangyányit visszafelé gyalogolnánk a történelemben.

Viszont – csak ötletelgetünk szerényen a partszélről, ugye – a megfelelő szintű oktatás és szociális ellátás, az európai mértékű fizetések biztosan több tájékozott állampolgárt eredményeznének, hiszen millióknak nem azért kéne gürcölniük, hogy minden napra meglegyen a betevő, ezért egy zsák krumplival nem is volnának megvehetők. (Milyen szomorú látlelet is ez egy országról!)

Nem elhanyagolható szempont, hogy amennyiben rendesen megtanulnának írni és olvasni, könnyebben tájékozódnának az őket körülvevő világban. No, de miért volna ez érdeke a jelenleg regnáló, kormánynak nevezett maffiának?-írták anno.

Szóval, marad a kérdés, mert még mindig nem válaszolta meg rendesen senki, mi lenne a helyes és minden ideológia nélküli megoldás?

Önök tudják a frankót?

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7014739219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása