MIT KERES A POLITIKUS A SZÓSZÉKEN, ÉS HOGY VAN BÁTORSÁGA PRÉDIKÁLNI? Kampány idején semmi sem szent
2019. április 08. írta: Cseri Pali

MIT KERES A POLITIKUS A SZÓSZÉKEN, ÉS HOGY VAN BÁTORSÁGA PRÉDIKÁLNI? Kampány idején semmi sem szent

reformatus-templom-szoszek-papiszek-fehergyarmat-07-min.jpg

Mintha nem sikerülne az állam és az egyház szétválasztása, pláne most kampányidőben.

Már megint egy olyan dolog történt, aminek egy normális országban nem szabadna megtörténnie: templomban kampányolt a miniszterelnök.

A keresztény kultúra minden erő forrása - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap egy református templom felszentelésének hálaadó ünnepén.

Már sokszor elmondtuk,  ez olyan dolog, mint amikor gyerekeket használnak fel a kampányban. A politikának, a politikusnak semmi keresnivalója a templomban, legalábbis a szószéken biztosan nem. Elmehet civilként, de prédikálni, na azért, ez már több a soknál. Miért akarják még a vallást is beszennyezni ezek az emberek? Hát már tényleg semmi sem szent?

Orbán  egyébként kifejtette: ma sokan vitatják vagy egyenesen tagadják a kereszténység és Európa sorsának összefonódását. Azonban "mi, magyarok úgy tartjuk, hogy a keresztény kultúra nemcsak egy (...), hanem minden erő forrása, az a szegletkő, amely az európai civilizáció építményét egyben tartja. Nélküle nincs szabadság és nincs európai élet sem". Azt nem tudjuk, honnan veszi, hogy tagadja bárki is a kereszténység és Európa kapcsolatát, biztosan hallucinálta a múltkor.

Most már csak abban bízunk, hogy Érdre nem jön el prédikálni a kormányfő, nem lenne jó a vasárnapi miséken az agymosó szöveget hallgatni. Egyszerűen semmi keresnivalója a szószéken.

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr514748803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása