MA ESTIG TERVEZZ A SZABADBA, ÉRDEN IS! Utána a vízözön
2019. május 11. írta: BoldogÉ

MA ESTIG TERVEZZ A SZABADBA, ÉRDEN IS! Utána a vízözön

idojaras-felhoesnapsutes.jpg

Az időjósok a mai napra ígérnek jó időt, aztán a nyakunba kapjuk a májusi esőt, ami reméljük tényleg aranyat ér.

majus11-idojaras-met-hu.jpg

Ma a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, ugyanakkor nyugatról fátyolfelhők sodródnak be, majd késő délutántól főként a Dunántúlon meg is vastagszik a felhőzet. Napközben elsősorban az északkeleti megyékben, késő délutántól, estétől északnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható zápor, helyenként zivatar. A csapadéksáv éjfélig hozzávetőleg a Duna vonaláig jut. A délnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható, a déli vidékeken lesz a melegebb. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Az esti, hajnali órákban a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén jobbára erősen felhős lesz az ég, és többfelé is várható zápor, zivatar, míg a keleti tájakon szakadozottabb lesz a felhőzet, és csapadéknak ott már kisebb az esélye. A Nyugat-Dunántúlon az északnyugatira, északira forduló szél megélénkül, de zivatarok környezetében szélerősödés is előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 7 és 13 fok között alakul.

majus12-idojaras-met-hu.jpg

Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Keleten szakadozott, vékonyabb felhőzet valószínű, és kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye. A Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északias szél, keletebbre élénk szél várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 24 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

majus13-idojaras-met-hu.jpg

Hétfőn a meteorológusok előrejelzése szerint délen és nyugaton erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, de északkeleten kisebb a csapadék esélye. Az északi, északkeleti szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 23 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb.

majus14-idojaras-met-hu.jpg

Kedden is folytatódik az esős idő, többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet erős, viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 20 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb.

majus15-idojaras-met-hu.jpg

Sajnos a helyzet szerdára sem javult meg, többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet nagy területen erős,y néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb.



Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5014819914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása