JOGSÉRTŐ VOLT T. MÉSZÁROS ÉRDI KAMPÁNYLEVELE! Elmeszelte a Nemzeti Választási Bizottság
2019. május 27. írta: BoldogÉ

JOGSÉRTŐ VOLT T. MÉSZÁROS ÉRDI KAMPÁNYLEVELE! Elmeszelte a Nemzeti Választási Bizottság

tmeszarosandras-altalukkuldott.jpg

Az Nemzeti Választási Bizottság megállapította a jogsértést - szúrta ki a hvg.hu.

Két beadvány is érkezett a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) az érdi polgármester, T. Mészáros András kampányolós levelei miatt, az egyiket az MSZP adta be, a polgármester ugyanis a város első szavazóit a város logójával ellátott borítékon, illetve levélpapíron kérte arra, hogy szavazzanak a Fidesz-KDNP-re.

A beadványokban egyrészt azt kifogásolták, hogy a logós borítékban postázott küldeményt közpénzből küldték ki, illetve a polgármester által aláírt levél nem választható szét, az fideszes kampánynak tűnik.

Az NVB megállapította a jogsértést és megkeresik a NAIH-ot, hogy vizsgálják ki az esetet.

Az érdi polgármester korábban az ügyben a hvg.hu kérdéseire azt válaszolta, hogy nem is hivatalos borítékban adta postára a leveleket - bár feladóként egyértelműen az "Érd. A mi városunk" logó szerepelt - és hogy nem közpénzből finanszírozta azokat.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr214863718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása