ÉRDI NÉGYGYEREKESEK ADÓKEDVEZMÉNYE: Egy nagy félreértést érdemes tisztázni
2019. június 07. írta: Cseri Pali

ÉRDI NÉGYGYEREKESEK ADÓKEDVEZMÉNYE: Egy nagy félreértést érdemes tisztázni

negy-gyermekes-csalad-szja-mentesseg.jpg

Csak nők vehetik igénybe, de nem ez az egyetlen korlátozás.

Ki kell ábrándítanunk azokat, akik azt remélték, a legalább négy gyereket nevelő anyáknak járó szja-mentesség teljes adómentességet jelent. A kedvezmény alapvetően a munkából szerzett jövedelmekre vonatkozik, a tőkejövedelmekre, osztalékra, vagy éppen ingatlan bérbeadásából szerzett összegek esetén továbbra is fizetni kell a 15 százalékos szja-t. (Az állampapírok hozama után nem, de ez egy egészen más törvénymódosításnak tudható be.)

Érdemes azonban eloszlatni még egy félreértést is: a mentesség csak a személyi jövedelemadóra vonatkozik, a munkavállalót terhelő járulékokra nem. Tehát a bruttó bérből továbbra is le kell vonni a járulékokat. Érdekes viszont, hogy – bár más adóalapkedvezmény nem jár –, a nők tehetnek családi adóelőleg-nyilatkozatot, és ez alapján jogosultak lehetnek családi járulékkedvezményre. (Ez abban az esetben jár, ha a fizetés kisebb, mint amennyi családi adókedvezmény jár utána.)

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5914883280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása