DURVA KÁNIKULÁRA SZÁMÍTS MA! Ne feledd a legmagasabb hőségriadó van érvényben
2019. június 15. írta: BoldogÉ

DURVA KÁNIKULÁRA SZÁMÍTS MA! Ne feledd a legmagasabb hőségriadó van érvényben

napsutes.jpg

Ma éri el az utóbbi napok kánikulája a csúcsot, ne feledjék, holnap estig a lemagasabb fokú hőségriadó van érvényben.

A sok napsütés mellett csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhőre számíthatunk, és legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél elsősorban a Dunántúl északi tájain megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 37 fok között várható. Késő estére 23 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az éjszaka első felében még derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd éjfél körültől az északnyugati, nyugati megyékben már megnövekedhet a felhőzet, és ott hajnalban már helyenként zápor, zivatar is lehet. Hajnaltól a Nyugat-Dunántúlon a szél északira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul, de néhol pár fokkal hűvösebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a vasárnapi nap első felében nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd erőteljes gomolyfelhő-képződésre, délutántól többfelé záporra, zivatarra számíthatunk. A Dunántúlon északira fordul, és megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható.

Hétfőn már nem lesz kánikula, de az erős gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként délután, este többfelé várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között várható.

A meteorológusok előrejelzése szerint kedden a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de hosszú ideig erősen felhős helyek is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, a tartósan felhős tájakon lesz hűvösebb.

Szerdán a gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, szórványosan - nagyobb eséllyel az ország keleti részén - várható zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9914895110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása