ÉRDI KÉZILABDA SAGA: T. Mészáros bosszút áll Tekaur képviselőn, avagy Boldog Anna érinthetetlen?
2019. június 26. írta: BoldogÉ

ÉRDI KÉZILABDA SAGA: T. Mészáros bosszút áll Tekaur képviselőn, avagy Boldog Anna érinthetetlen?

tma-tekauer-handballerd-hu.jpg

Teljes körű vizsgálat  az Érdi Sport kft-nél! Felmerülhet a polgármester felelőssége is?

Az Érdi Sport kft Felügyelőbizottsága 2019. május 27-én történelmet  írt Érden. Ugyanis nemigen fordult még elő, hogy önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság ellen a  „felügyelők” teljeskörű jogi, pénzügyi-gazdasági auditot kértek. Most ez történt, de elég furcsán: a Sport kft 2015 január 1-e és 2018. július 1-e közötti tevékenységéről. A Felügyelőbizottság határozatát T. Mészáros András a társaság  tulajdonosát - az érdi önkormányzat - képviselő polgármester elfogadta és elrendelte a társaság teljes körű auditját, határidő: 2019. október 31.

Lefordítva magyarra, az utolsó három és fél évre kérnek auditot. 2018. második  félévére azonban nem. Vajon miért? 

Az  éves beszámolókat, mérlegeket és eredmény  kimutatásokat a Felügyelőbizottság korábban elfogadta: nemcsak a 3,5 évet hanem a teljes 2018-as évre vonatkozót is. (Nem mellesleg a 2017. és 2018. éveset Kerezsi Lóránt jelenlegi FB elnök vezetésével). A tavalyi mérleg  aláírója dr. Boldog Anna, aki felelősséggel tartozik a 2018. év teljes gazdálkodásért. 

Egy  teljes körű audit nem kis dolog, sem anyagi, sem egyéb felelősség tekintetében. Ráadásul  nemcsak a tulajdonosokat képviselő T. Mészáros Andrásra, hanem a volt és jelenlegi ügyvezetőkre nézve, hanem a Sport kft felügyelőbizottságának volt és jelenlegi tagjaira is. Teljes anyagi felelősséggel tartoznak a Társaság felé ha kiderül, hogy mulasztottak. Egy biztos. Nem fog működni a kollektív felelősség elhárítás, ha az audit személyes felelősséget állapít meg. 

És akkor a felmerülő kérdések:

1.) Miért az önkormányzati választások után kerül nyilvánosságra a vizsgálat eredménye? Egy audit maximum 2 hónapig tart. Fél valamitől T.Mészáros András? Esetleg olyan dolgok derülhetnek ki, amelyek befolyásolnák a szavazókat? 

2.) Az Érdi Sport KFT. Felügyelőbizottsága mit láttak vagy milyen anyagokat olvashattak most hirtelen, hogy így döntöttek? Mit csináltak évekig, ha ez a kérdés  most merült fel?  

T. Mészáros András polgármester szerepe kulcsfontosságú az ügyben, hiszen vajon mi okból  döntöttek a nyilvánosságra hozatal tekintetében az 2019.október 31-i határidő mellett? Mitől félhet a polgármester? Lehet, hogy kiderül az Ő felelőssége is? A legtisztább lenne, ha az önkormányzati  választások előtt nyilvánosságra hoznák a vizsgálat eredményét! Ráadásul miért nem rendelik meg a 2018. év második félévének tevékenységről is az auditot. Akkor már az általa újonnan kinevezett Boldog Anna volt a kft vezetője.

Kerezsi Lóránt, az Érdi Sport kft Felügyelőbizottságának Elnöke is elég sajátságosan áll a vizsgálathoz. Javaslatot tett a Bizottság a kft 2015-től 2018. I. félévének  teljes körű auditjára. Ez ahhoz képest furcsa, hogy Kerezsi úr simán megszavazta az előző elnök Szántó Erzsébet 2017. évre vonatkozó mérlegét és nemrég a 2018. évet is. Ezek után a vizsgálat komolyan vehető?

Az audittal mintha azt mondaná, hogy a Felügyelőbizottság nem végezte  el a munkáját.

Miért nem a teljes 2018. évre végzik az auditot? Mi alapján  jutottak erre a döntésre?

A mai polgármesteri sajtótájékoztatón erre is kitérhet a polgármester.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9914912574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása